Política

La secretària general del Parlament nega “rotundament” les “acusacions” de l’ex-lletrat major

Esther Andreu lamenta que Antoni Bayona hagi atès ’RAC1’ “en horari laboral”

Defensa que la cambra va subministrar la informació sobre les llicències per edat a la periodista que ho va sol·licitar

La secretària general del Parlament, Esther Andreu, ha negat “rotundament” les “acusacions” de l’ex-lletrat major de la cambra catalana Antoni Bayona, ara lletrat, que aquest dimarts al matí ha dit en una entrevista a l’emissora RAC1 que caldria fer una investigació per veure si persones com ella “s’han excedit”.

Bayona ha dirigit un escrit a la Mesa on critica Andreu per la gestió de la informació sobre les llicències per edat. Li retreu haver obstaculitzat la cessió de les dades que demanava el diari Ara, que finalment va publicar que la cambra es gasta 1,7 milions d’euros anuals en pagar funcionaris que ja no hi treballen.

En comunicat difós aquesta tarda, Andreu ha lamentat que Bayona hagi atès l’emissora “en horari laboral”.

Segons la secretària general, l’ex-lletrat major del Parlament ha menystingut la part del reglament de la cambra que reclama que els treballadors mantinguin “la deguda discreció” sobre els afers que coneguin “per raó de llur càrrec”, i “no fer ús de la informació obtinguda per a benefici propi”. A més, creu que el lletrat “menysprea el treball de diversos companys” i “fa insinuacions que no són pròpies d’un servidor públic”.

Andreu afirma que, “contràriament a allò que s’ha publicat”, el 10 de maig del 2021 el Parlament va “subministrar informació” sobre les retribucions dels funcionaris i la llicència per edat “a la periodista que ho va sol·licitar”.

A banda, la secretària general critica que a l’escrit adreçat a la Mesa, Bayona “es posa en una posició de superioritat jurídica i moral”; es considera “en possessió de la veritat”, sense “acceptar les diverses interpretacions que poden contenir els textos de naturalesa jurídica”, i “no assumint cap mena d’implicació en el bloqueig” de l’Òrgan de Garantia del Dret d’Accés a la Informació del Parlament “del qual forma part”.

En aquest sentit, afirma que “el motiu que va donar lloc al bloqueig” va ser “l’actitud i el comportament del lletrat vers una altra membre d’aquest òrgan”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia