Política

EN DIRECTE

La cambra aprova la llei antidesnonaments per fer front a l’emergència habitacional

La mesa tomba les reconsideracions de Cs i PP per portar el text al CGE per defectes de forma

Seguiu el ple en directe al digital

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres la llei d’ampliació de les mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional a Catalunya.

Els grups de PSC-Units, ERC, Junts, CUP i comuns han votat a favor de la norma i els 11 diputats de Vox ho han fet en contra. Cs i PP no han votat.

La nova llei d’antidesnonaments per afrontar la situació d’emergència habitacional té tres capítols. El primer aborda alguns punts davant la desocupació d’habitatges. El segon apartat passa a considerar grans tenidors les entitats que tenen la propietat de més de deu habitatges. I, finalment, el tercer permet assolir una major eficàcia en l’expropiació temporal d’habitatges buits per causa d’interès social.

El dictamen de la proposició ha arribat aquesta tarda al ple per al seu debat i votació definitius després de tirar endavant a la comissió de Drets Socials fa dies i que aquesta mateixa tarda la mesa hagi rebutjat les peticions de reconsideració de Cs i PP. De fet, el debat ha començat més de mitja hora més tard del previst perquè la mesa s’ha hagut de reunir per la petició d’aquestes formacions de portar la llei antidesnonaments al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) per defectes de forma.

La mesa ha tombat les reconsideracions amb els vots d’ERC, Junts i la CUP. L’òrgan parlamentari ha dictaminat que el Grup Mixt, format només pels diputats del PP, no té cinc diputats o més i no pot tenir signatura per subscriure la iniciativa, segons el Reglament.

També ha argumentat el rebuig en què l’escrit de Cs i PP dirigit al CGE es basa en el primer decret llei, que va ser vetat pel Tribunal Constitucional (TC), i no en el text actual modificat. Cs ha dit que estudiarà prendre “mesures” contra la decisió de la mesa i el PP ha anunciat que la portarà al TC.

L’aprovació de la nova llei servirà per respondre al veto del Tribunal Constitucional (TC), que va tombar el primer decret per un defecte de forma.  El nou text té l’aval de diverses entitats i plataformes socials, com és el cas de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

Durant el debat parlamentari, el diputat d’ERC Pau Morales, ponent redactor de la llei, ha demanat “celeritat” al govern per desplegar la norma.

La sessió d’aquesta tarda continua amb tres interpel·lacions al govern a l’ordre del dia. Una de la CUP  sobre la gestió de les alternatives habitacionals per a les famílies desnonades, una altra del PSC-Units sobre les actuacions del departament d'Economia i Hisenda amb relació als pressupostos de la Generalitat i una d’ERC sobre el garantiment dels drets fonamentals en les mobilitzacions.

Podeu seguir el ple en directe al digital:



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona