Política

Els líders dels 27 es reuniran d’urgència per tractar de la crisi amb Rússia

El president del Consell Europeu convoca una cimera extraordinària dijous al vespre a Brussel·les

“L’ús de la força i la coacció per modificar les fronteres no té cabuda al segle XXI”, avisa Michel

Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea (UE) es reuniran aquest dijous a Brussel·les per la situació a Ucraïna i l’escalada de tensió amb Rússia.

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha convocat aquest dimecres una cimera d’urgència per “debatre els últims esdeveniments relacionats amb Ucraïna i Rússia”, segons ha anunciat ell mateix a les xarxes socials.

En la carta enviada als líders comunitaris, el polític belga afirma que “l’ús de la força i la coacció per modificar les fronteres no té cabuda al segle XXI”. “Les accions agressives de la Federació Russa violen el dret internacional i la integritat territorial i sobirania d’Ucraïna. “També soscaven l’odre de seguretat europeu”, afegeix.

És per això que destaca la importància de “continuar units i determinats” i “definir conjuntament el nostre enfocament i accions col·lectives”.

En aquest sentit, Michel ha celebrat la “ràpida adopció del paquet de sancions” per part del Consell Europeu i ha assegurat que “Europa està unida en la seva contundent resposta a les accions i amenaces il·legals de Rússia contra Ucraïna i la seva població”.

Està previst que aquest dimecres entri en vigor un primer conjunt de sancions contra Rússia per soscavar la integritat territorial, sobirania i independència d’Ucraïna. Les mesures inclouen la prohibició d’entrada al territori de la UE d’alts càrrecs russos, límits a l’accés de Moscou als mercats financers europeus i un embargament comercial a les autoproclamades repúbliques populars de Donetsk i Lugansk.

La cimera d’urgència serà presencial i se celebrarà a Brussel·les a partir de les vuit del vespre de dijous. Michel ha inclòs a l’ordre del dia parlar dels darrers esdeveniments a Rússia i Ucraïna, de  com tractar amb Rússia i fer que aquest país sigui “responsable de les seves accions” i de com “continuar donant suport a Ucraïna i el seu poble”.

“Defensem un ordre internacional basat en normes”, ha subratllat Michel.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia