Política

Rússia obrirà negociacions quan Ucraïna “abandoni la resistència i deixi les armes”

El ministre d’Exteriors afirma que el govern de Kíev és un “règim controlat per Occident i neonazis

El ministre d’Exteriors rus, Sergei Lavrov, ha assegurat aquest divendres que Rússia està preparada per obrir negociacions si “les forces ucraïneses abandonen la resistència i deixen les armes”. En una roda de premsa, Lavrov ha insistit que Moscou no té intenció d’ocupar Ucraïna sinó de “desmilitaritzar i desnazificar” el país. Segons ha dit, volen “restaurar l’ordre democràtic per evitar el genocidi, els neonazis i la militarització” i “després, recuperar el camí diplomàtic”. Preguntat sobre si l’objectiu és destronar el president Volodímir Zelenski, Lavrov ha acusat el govern ucraïnès de ser un “règim controlat per Occident i neonazis”.

Lavrov s’ha reunit aquest divendres al matí amb els ministres d’Exteriors de Lugansk i Donetsk.

Lavrov ha assegurat que Rússia no veu “la possibilitat de reconèixer com a democràtic un govern que oprimeix i utilitza mètodes genocida contra el seu propi poble”, ha assegurat al costat del ministre d’Exteriors de Donetks.

El ministre rus ha assenyalat que els resultats de l’operació militar russa “dependrà de les circumstàncies”, però ha insistit que Rússia “està interessada en què el poble ucraïnès sigui independent, que tingui un govern que representa la seva diversitat i que no estigui sota control estranger total”.

“Ningú té la intenció d’ocupar Ucraïna”, ha afirmat en reiterar la posició expressada aquest dijous pel president rus, Vladimir Putin, i ha afegit que “l’objectiu de l’operació va ser declarar obertament la desmilitarització i la desnazificació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia