Política

Torres de Segre estrena la Identitat Digital Republicana

El plenari aprova tirar endavant un conveni amb el Consell per a la República

Un ple extraordinari de l’Ajuntament de Torres de Segre ha aprovat avui un conveni pioner de col·laboració entre el Consell per la República i aquest ens municipal. A favor hi han votat els sis regidors de govern, de Junts, els dos d’Esquera que són a l’oposició i només hi ha hagut tres vots en contra corresponents als regidors del PSC.

A partir d’ara es posarà en marxa un pla pilot per implementar en els equipaments municipals el que es coneix com a ID Republicana i, també, un assessorament sobre consum institucional de l’ajuntament. La voluntat del Consell per la República és fer extensible el conveni a altres administracions locals per anar estenent la ID Republicana que té com objectiu anar desconnectant el país i les seves institucions de l’ús del DNI espanyol.

Pel que fa a l’assessorament sobre la contractació pública, l’objectiu és el de fer possible un consum institucional republicà, que vol dir consumir en clau de Països Catalans, amb una perspectiva de gènere i mediambiental, respecte per la llengua i enfocada a la ciutadania.

L’alcalde de Torres, Joan Carles Miró, ha assegurat que “l’Ajuntament treballa braç a braç amb el Consell per la República” a qui reconeix com a institució “hereva de l’1 d’octubre”. Miro ha celebrat també que sigui Torres de Segre el primer ajuntament català que inicia aquesta col·laboració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia