ERC i Aralar conviden a la seva aliança totes les forces independentistes de l'Estat

Esquerra i Aralar van convidar ahir totes les forces polítiques «progressistes i independentistes» de l'Estat a unir-se a la nova coalició de l'Europa dels Pobles per a les eleccions europees del juny. L'objectiu prioritari és ratificar la presència d'Eusko Alkartasuna i, després, enviar totes les naus a Galícia per captar com a aliat el renovat BNG. L'encaixada de mans d'ahir a Bilbao entre el president d'ERC, Joan Puigcercós, i el líder d'Aralar, Patxi Zabaleta, va simbolitzar, doncs, el primer pas del camí.

En la presentació pública de la seva aliança electoral, Puigcercós va explicar que els equips de negociació d'ERC i Aralar ja estan treballant per fitxar altres forces de tot l'Estat «per tenir més força a Europa» ja que, en paraules seves, «els tripijocs d'Aznar ens van deixar amb quatre llocs menys» pel fet que l'Estat representa una única circumscripció.

El líder d'ERC va deixar clar que, tot i que encara s'han de concretar la resta d'incorporacions a l'aliança, «els llocs de la llista s'articularan depenent de la representació i la força que cadascun tingui en el seu territori».

ERC i Aralar es reuniran en els propers dies amb Eusko Alkartasuna per tancar definitivament el seu pacte. Per Puigcercós, «l'acord amb Aralar no treu que es continuï parlant i treballant amb EA», mentre que Zabaleta va aclarir que el seu partit «no vetarà cap aliança» ja que a Navarra van junts en la coalició Nafarroa Bai.

L'Europa dels Pobles (eleccions, 2004):
ERC
Eusko Alkartasuna
Chunta Aragonesista
Partido Socialista de Andalucía
Andecha Astur
Conceju Nacionaliegu Cántabru
Incorporats (eleccions, 2009):
Aralar
En negociacions:
BNG
Coalición Canaria
Entesa per Mallorca


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.