Política

El jutge insta el fiscal a buscar indicis per imputar Marta Rosique d’ERC

La diputada d’ERC al Congrés, que podria ser acusada d’un delicte de desordres públics, té condició d’aforada

El cas es va iniciar arran de les protestes del Tsunami a la Jonquera

El nou jutge del cas Tsunami, Antonio Coscia, del Jutjat 4 de Figueres, ha dictat una providència en la qual insta el ministeri fiscal a valorar si hi ha indicis per poder atribuir a la diputada d’ERC al Congrés Marta Rosique un delicte de desordres públics. Així ho ha avançat el digital El Món i ho ha confirmat a El Punt Avui la mateixa Rosique. Coscia proposa al fiscal que es plantegi si la sala segona del Tribunal Suprem, presidida per Manuel Marchena, el jutge del procés, sigui qui assumeixi la causa, ja que Rosique té condició d’aforada. El jutge Coscia també pregunta al fiscal si en aquest moment cal remetre una petició al Congrés perquè verifiqui si Rosique encara és diputada.

Coscia ha rellevat fa poc el seu predecessor al jutjat figuerenc, Rafael Ponce, que fins ara s’havia ocupat del cas sobre la protesta de Tsunami Democràtic els dies 11 i 12 de novembre del 2019, en què es va tallar la frontera de la Jonquera com a protesta per la sentència del procés.

La investigació pel cas inclou unes 200 persones acusades i compta amb denúncies dels Mossos i de la Guàrdia Civil. Fins, ara el nom de Rosique no havia aparegut a la causa i el fet que ara el jutge l’hagi assenyalat dóna indicis que no té cap intenció d’arxivar la causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia