Política

Marlaska admet l’ús d’eines d’espionatge, però nega que sigui per perseguir l’independentisme

JxCat retreu al ministre d’Interior que els tracti “com a estúpids” i reclama que aclareixi el ‘Catalangate’

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha admès l’ús d’eines d’espionatge, però ha negat que sigui per perseguir a l’independentisme. En resposta a una pregunta de la portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, a la sessió de control d’aquest dimecres; Marlaska ha reconegut que el govern espanyol adquireix i usa programaris per interceptar comunicacions amb l’objectiu de “lluitar contra la criminalitat, el terrorisme o el narcotràfic sempre sota l’empara judicial”. El titular d’Interior ha explicat que aquests mecanismes “es van adquirint” i es publiquen al portal de contractació. “Aquí tot es fa amb llums i taquígrafs”, ha assegurat.

Marlaska ha remarcat que “les forces i cossos de seguretat no persegueixen a l’independentisme”, ja que “no persegueixen idees”.

Nogueras ha reclamat a Marlaska explicacions sobre la contractació d’empreses “per espiar a l’independentisme català”. “O vostè d’aquestes coses tampoc se n’assabenta?”, ha preguntat.

La portaveu de JxCat a la cambra baixa ha acusat el govern espanyol de tractar els afectats per l’espionatge “com a estúpids” i ha denunciat que s’hagi espiat a “rivals polítics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia