Política

afganistan

Almenys 5 morts i 13 ferits en una cadena d’explosions a l’Afganistan

El país viu en un context de creixent violència, especialment intens durant el mes sagrat de Ramadà

Almenys cinc persones han mort i altres tretze han resultat ferides, la majoria d’elles pertanyents a la minoria religiosa xiïta, en una cadena d’explosions que ha tingut lloc aquest dimecres en diverses ciutats de l’Afganistan.

Tres d’aquestes explosions han tingut lloc entorn de les 18.30 hora local (14.00 GMT) a la ciutat del nord de Mazar-e Sharif i “han causat la mort de cinc persones i han ferit a altres onze”, segons ha explicat a Efe Mohammad Asif Waziri, portaveu de la Policia de Balkh, província on han tingut lloc els atemptats.

Segons la font, la majoria de les víctimes de les explosions pertanyien a la minoria religiosa xiïta, que en les últimes setmanes ha sofert nombrosos atacs en diverses ciutats de l’Afganistan.

Waziri ha afegit que aquests tres atemptats han estat causats amb diversos artefactes explosius situats en tres vehicles que es dirigien a la ciutat des de llogarets pròxims.

Aquesta cadena d’atemptats s’ha produït en un context de creixent violència a l’Afganistan, especialment intens durant el mes sagrat de Ramadà, quan el país va sofrir un dels períodes més sagnants des del retorn dels talibans al poder.

L’últim d’ells va succeir el passat 13 de maig, quan almenys tres persones van resultar ferides en el sud-oest de Kabul després d’una explosió en una mesquita de la capital.

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) va reivindicar el passat 29 d’abril una explosió en una mesquita sufí que va causar almenys deu morts i 71 ferits a Kabul

Una setmana abans, el 22 d’abril, 33 persones van morir i altres 43 van resultar ferides en un nou atemptat contra un lloc del culte, aquesta vegada una mesquita en el nord del país.

Aquesta setmana va ser la més dura sota el règim fonamentalista, ja que el 21 d’abril l’Estat Islàmic va tornar a reivindicar un nou atemptat contra una mesquita xiïta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES