Política

Xi preservarà el model dual per a Hong Kong

El líder xinès promet protegir el principi d’“un país, dos sistemes”

John Lee, nou cap de l’executiu de la ciutat

El president xinès, Xi Jinping, es va comprometre ahir a protegir el model de govern de Hong Kong sota el principi d’“un país, dos sistemes”, assegurant que aquest ha funcionat per protegir la ciutat i que cal preservar-lo a llarg termini. En la cerimònia de commemoració dels 25 anys de la transferència de sobirania al centre d’exposicions i convencions, el líder xinès va assegurar: “No hi ha cap raó per canviar un sistema tan bo, i s’ha de respectar a llarg termini.”

Xi va defensar el sistema polític de la ciutat després de les nombroses crítiques internacionals per la repressió política després de la implementació de la llei de seguretat nacional.

El líder xinès, que fa el seu primer viatge fora de la Xina continental des del gener de 2020, va assegurar que l’objectiu de les seves polítiques és defensar la sobirania nacional, la seguretat i els interessos de desenvolupament de la Xina i mantenir la prosperitat i l’estabilitat a llarg termini a Hong Kong i Macau. “Tot el que ha fet el govern central és en benefici del nostre país, de Hong Kong i Macau, i dels nostres compatriotes a Hong Kong i Macau”, va proclamar.

A primera hora del matí, va presidir l’acte de jurament de l’antic cap de seguretat de Hong Kong, John Lee, com a nou cap de l’executiu de la ciutat, així com dels principals responsables del govern. En declaracions després de la cerimònia, Lee va dir que l’estat de dret és un valor fonamental per a Hong Kong i que una llei de seguretat nacional imposada a la ciutat el 2020 ha aportat estabilitat després de les protestes antigovernamentals del 2019. “En els últims anys, Hong Kong ha passat per greus desafiaments, un darrere l’altre, i els ha derrotat. Després del vent i la pluja, Hong Kong ha ressuscitat de les cendres i mostra una forta vitalitat.”

Seguretat estricta

Anteriorment, un grup de membres del govern, entre els quals Lee i la cap de l’executiu sortint, Carrie Lam, van assistir a una cerimònia d’hissada de bandera a Victoria Harbour, a la qual no va assistir Xi. Diversos helicòpters van sobrevolar el port penjant les banderes de la Xina i Hong Kong. Tots els actes s’han desenvolupat sota fortes i estrictes mesures de seguretat.

LES FRASES

No hi ha cap raó per canviar un sistema [un país, dos sistemes] tan bo, i s’ha de respectar a llarg termini
Tot el que ha fet el govern central és en benefici del nostre país
Xi Jinping
PRESIDENT XINÈS
Hong Kong ha passat per greus desafiaments, un rere l’altre, i els ha derrotat
John Lee
cap de l’executiu de Hong Kong


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia