Política

Tensió a l'estret de Taiwan

Biden, “preocupat” per les maniobres militars de la Xina

El president dels EUA no creu que els xinesos vagin a més

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha admès aquest dilluns estar “preocupat” pel desplegament armamentista que la Xina ha fet en les seves maniobres al voltant de l’illa de Taiwan, encara que ha assenyalat també que no creu que vagin a més.

“No estic alarmat, però em preocupa que s’estiguin movent tant com ho fan. Encara que no crec que vagin a fer més del que estan fent”, ha dit Biden als periodistes en la base de Dover (Delaware) en ser preguntat per la situació abans de partir de viatge cap a Kentucky.

La Xina ha prolongat avui un dia més del que es preveia les seves maniobres militars al voltant de Taiwan amb exercicis centrats en operacions antisubmarins i atacs aeris amb embarcacions com a blanc, mentre l’illa també es prepara per a provar aquesta setmana la seva preparació defensiva.

En declaracions a mitjans a bord de l’avió presidencial, la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, ha qualificat aquestes maniobres de “provocatives i irresponsables” i va dir que “augmenten el risc que hi hagi un error de càlcul”.

“Sabíem que els xinesos anaven a reaccionar d’aquesta manera. Ens comunicarem de prop amb els nostres aliats i socis i ens comunicarem directament amb ells”, ha assegurat la funcionària, qui va insistir que els Estats Units està “preparat per allò que Pequín” decideixi fer.

Les maniobres militars xineses van començar dijous passat en resposta a la visita a Taipei de la presidenta de la Cambra de Representants dels EUA, Nancy Pelosi, i inicialment havien de concloure el diumenge, però a primera hora d’aquest dilluns l’Exèrcit xinès ha anunciat la seva extensió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia