Política

Cessats quatre dels sis assessors de Laura Borràs

Els càrrecs de perfil més polític quedaran apartats, mentre que dos de caire més tècnic seguiran al servei de tota la Mesa del Parlament

Alba Vergés signarà la decisió, que serà efectiva el 30 de setembre

La Mesa del Parlament ha decidit cessar quatre dels sis assessors de la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs. En canvi, manté els dos tècnics assessors del gabinet de la Presidència, perquè realitzin a partir d’ara funcions de secretaria de la Mesa. Es tracta d’una decisió assumida per la vicepresidenta primera amb funcions de presidenta, Alba Vergés.

Així, es cessen els quatre perfils més polítics i de confiança de Borràs, com el cap de gabinet i el cap de premsa. La decisió ja està presa i comunicada a la Mesa i als afectats. El cessament, que signarà Vergés, es farà efectiu el 30 de setembre.

Els dos tècnics assessors que continuen faran funcions relacionades amb l’agenda parlamentària, actes institucionals, gestionar la rebuda d’audiències a la cambra, revisar les ordres del dia de la Mesa, i altres tasques a nivell internacional.

La Mesa del 13 de setembre ja va concloure que buscaria “solucions” per abordar la situació dels sis assessors de Borràs, suspesa dels seus drets i deures com a diputada i presidenta del Parlament. La Mesa va dir que intentaria culminar la resolució “tan aviat com es pugui” però sense fixar terminis.

Al Parlament, les persones que ocupen un lloc de treball considerat de confiança o d’assessorament especial és personal eventual i està regulat a l’article 39 dels Estatuts del Règim i el Govern Interiors del Parlament. És format per les persones que ocupen un lloc de treball considerat de confiança o d’assessorament especial i els nomena el càrrec institucional de qui depenen. Aquest personal cessa automàticament quan cessa la persona que els ha nomenat o quan aquesta n’acorda el cessament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA