Política

Ribera veu “decebedor” que Brussel·les no aposti per limitar el preu del gas

La ministra de Transició Ecològica avisa que els “termes” de les propostes de la CE es queden “curts”

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica del govern espanyol, Teresa Ribera, ha titllat aquest divendres de “decebedor” que la Comissió Europea no aposti per limitar el preu del gas. A l’arribada a la reunió extraordinària de ministres d’Energia a Brussel·les, Ribera ha afirmat que “els termes en què la Comissió Europea està fent les propostes avui es queden curts en comparació amb el que Europa necessita”. La ministra ha admès que el límit al preu del gas és “un tema sensible” que genera divisió entre els 27 i ha subratllat la necessitat que el bloc comunitari debati aquesta qüestió per trobar-ne una “orientació”.

Els ministres d’Energia es disposen a donar llum verda en la reunió a la reducció en la demanda del 5% en hores punta i d’un 10% orientatiu com a objectiu global. També a gravar els beneficis extraordinaris de les elèctriques i posar un topall a les inframarginals. “Confio que ho tanquem sense problemes”, ha dit Ribera. La qüestió del límit al preu del gas només es debatrà, però no s’espera cap decisió al respecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia