Política

Un acte simbòlic “allibera” Girona per commemorar els cinc anys de l’1-O

Quatre persones vestides de blanc han penjat una pancarta al balcó de l’Ajuntament davant d’un centenar de manifestants

Un centenar de persones han “alliberat” Girona de l’Estat en un acte simbòlic aquest dissabte al migdia a la plaça del Vi de la ciutat. Quatre manifestants , completament vestits de blanc i lluint mascaretes per ocultar els rostres, s’han enfilat al balcó de l’Ajuntament amb una escala, hi ha col·locat una pancarta on es llegia ’Girona alliberada’ i han llegit el manifest on han recordat que “la independència l’ha de fer el poble” i que aquesta “s’ha de començar des dels municipis”. L’acció s’ha fet durant la jornada de commemoració del 5è aniversari de l’1 d’octubre, que ha començat a les 7 del matí amb l’encesa de coets des de diferents punts de la ciutat.

A primera hora del matí, dues columnes reivindicatives han engegat el pas direcció a Girona. Una ho ha fet procedent de Salt (Gironès), amb una vintena de manifestants a peu i l’altre des de Sant Julià de Ramis (Gironès), en cotxes. Totes dues han confluït a la plaça U d’octubre de la ciutat, on s’han concentrat els actes. Primer, hi ha hagut una xocolatada popular, que ha servit per recollir fons per la causa.

A mig matí, s’ha difós el missatge del debat constituent -que vol servir per definir el model de la Catalunya del futur- i s’ha instat a tots els assistents a respondre el qüestionari en línia que contempla els set àmbits necessaris per redactar una possible constitució catalana. El coordinador tècnic del debat, Albert Coll, ha dit que cal “superar aquest estat de desànim” i tornar a mobilitzar-se per assolir la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia