Política

Jordi Soler vol revalidar l’alcaldia de Calonge

El veterà polític ha estat escollit com a candidat

Junts també proclama els de Fornells de la Selva i Llambilles

L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, es tornarà a presentar a l’alcaldia per Junts per Calonge i Sant Antoni. Soler ha estat alcalde en tres períodes: des del 2003 fins al 2007, del 2008 al 2019 i des de l’octubre del 2020. Dues vegades, tot i ser la llista més votada, no ha pogut formar govern, però ha tornat capitanejant dues mocions de censura. També ha estat vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà i president del Consorci de la Costa Brava.

Més proclamacions

Les proclamacions de Junts per Catalunya segueixen i es van estenen pel territori. En aquest sentit, Sònia Gràcia i Josep Maria Vidal, tots dos de Junts, aspiraran a la reelecció en les alcaldies de Fornells de la Selva i Llambilles, respectivament, en les municipals del 2023. Les assemblees de Junts a les dues poblacions els van ratificar com a caps de llista per als comicis locals.

Gràcia va explicar que, malgrat la pandèmia, s’han pogut executar els “compromisos contrets” el 2019, com ara l’ampliació de la llar d’infants i el projecte que enllaça tres places del municipi fins a l’escola. “Vull aspirar a la reelecció per culminar els projectes clau per millorar el nostre poble”, va dir Sònia Gràcia.

Segons Vidal, el seu govern haurà executat, el maig que ve, el 90% del programa de Junts. Pel candidat, un dels reptes dels pròxims anys serà la promoció d’habitatges per als joves del poble.

LA XIFRA

2
mocions de censura
. No va poder formar govern en dues ocasions, però dues mocions de censura l’hi van retornar.

LA FRASE

Calonge i Sant Antoni necessita consolidar la feina feta aquests anys i els projectes iniciats
Jordi Soler
alcaldable de junts per calonge i sant ANTONI

L’alcalde de les dues mocions

Aquest veterà i experimentat polític va arribar a l’alcaldia el 2003 com a candidat de CiU. Tot i no guanyar, va obtenir tres regidors dels tretze que formaven el consistori. Soler va posar fi a l’època de Josep Roselló i va encetar-ne una altra apostant per l’entesa i el diàleg. El 2007, va guanyar les eleccions i va ampliar la representació, arribant a quatre regidors. Nou mesos més tard Soler va obtenir suports pe una moció de censura que li va retornar l’alcaldia, amb el suport d’ERC i d’un regidor no adscrit. El 2019 l’alcaldia, però una nova mocióde Soler prospera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia