Política

L’Acord per l’Amnistia i l’Autodeterminació rep l’adhesió de 200 municipis

L’objectiu és arribar als 800 municipis, junt amb 500 entitats

El manifest es presentarà al Parlament per obtenir el suport de totes les institucions catalanes

L’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació ha aconseguit l’adhesió de 200 municipis i 300 entitats fins avui, segons han explicat els seus impulsors en una roda de premsa aquest dimecres.

L’objectiu d’aquest acord, que va néixer el passat mes d’abril, és arribar a les 800 adhesions de municipis i a 500 entitats, amb la intenció de presentar posteriorment el manifest al Parlament i als consells comarcals, perquè l’acord per l’amnistia tingui el suport de totes les institucions catalanes, segons ha explicat l’exdiputat David Fernàndez, que forma part del grup impulsor d’aquest acord, en la roda de premsa, celebrada al Col·legi de Periodistes de Barcelona.

A l’acord s’hi ha sumat el suport d’ERC, JxCat, la CUP, el PDeCAT, Demòcrates i Guanyem, encara que encara no s’hi han adherit ni els comuns –amb els qui mantenen “converses”– ni l’ANC, després d’una negociació interrompuda pel canvi en la direcció de l’entitat sobiranista.

Els impulsors també confien a sumar al manifest el suport de l’Ajuntament de Barcelona, segons han indicat en la roda de premsa, en la qual també han participat l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconseller Joaquim Forn.

El grup impulsor de l’acord prorrogarà dos mesos la publicació de l’informe final, i té la intenció de traslladar-lo al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al Parlament, i un cop hagi fet aquest pas, “dissoldre’s” i que siguin “altres espais” els qui prenguin el relleu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia