Política

Concentració de diputades, periodistes i treballadores al Parlament per denunciar els insults a Montero

Hi han assistit les conselleres Vilagrà, Verge, Serret i Garriga i representants de tots els grups menys Vox, Cs i PP

Diputades, periodistes i treballadores de grups parlamentaris, així com les conselleres Laura Vilagrà, Tània Verge, Meritxell Serret i Natàlia Garriga, s’han concentrat a l’escala noble de l’edifici per protestar contra els insults a la ministra Irene Montero, després que la diputada de Vox Carla Toscano l’acusés des de la tribuna del Congrés de tenir com a únic mèrit “haver estudiat en profunditat Pablo Iglesias”. “No permetrem que la violència contra les dones en la vida política s’assumeixi com el cost o el preu per a les dones de fer política des de l’activisme o des de les institucions”, asseguren les impulsores en un manifest. A la protesta hi han participat representants de tots els partits presents al Parlament menys Vox, Cs i PPC.

Les diputades, periodistes i treballadores s’han congregat a les escales del Parlament després que s’hagi suspès el ple per dinar. La presidenta de la Comissió d’Igualtat i Feminismes, Susana Segovia, ha llegit el manifest per denunciar “la violència masclista que es produeix a la vida política i a l’esfera pública de les dones”.

En relació al cas dels insults a Montero, consideren que fets com aquests pretenen ser “alliçonadors” per a totes les dones i per això subratllen que cal “dir prou”. “Per nosaltres i per totes les que vindran, fem valdre el clam feminista que, des de la sororitat, crida que si ens toquen a una, ens toquen a totes”, ha subratllat.

Les representants polítiques i les treballadores han denunciat a través del manifest que la violència política contra les dones suposa una vulneració dels drets de participació política que els impedeix contribuir en igualtat de condicions als debats i que per tant els afecta la capacitat de treballar. Segons han assegurat, aquesta violència, “provingui d’on provingui, sigui l’extrema dreta, grups fonamentalistes, columnistes, tertulians o usuaris de xarxes socials”, el que fa és “comunicar al conjunt de la societat que les dones no són benvingudes a participar a la vida pública” i “perpetua els imaginaris patriarcals que assignen a les dones l’espai privat”.

“Denunciem que les discrepàncies polítiques no poden justificar mai els atacs que patim motivats pel gènere, és a dir, que siguem atacades en tant que dones amb comentaris i insults masclistes o misògins que tenen l’efecte d’humiliar-nos i degradar-nos; que es promogui la nostra cosificació quan es comenta la roba que portem o el nostre pes en lloc de la feina que fem, que se’ns menyspreï fent referència a les nostres parelles o familiars, o fins i tot que se’ns amenaci per xarxes socials amb agredir-nos, incloent amenaces de violació”, han exposat.

D’altra banda, aquesta tarda també hi ha hagut un acte de suport a la ministra Irene Montero al Congrés dels Diputats en el qual han participat membres de tots els partits amb representació a la cambra baixa, amb l’excepció de representants de Vox i el PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona