Política

Boye acusa Llarena de tramitar les euroordres de forma irregular

Demà continua la segona sessió clau per al futur de la immunitat com a eurodiputats de Puigdemont, Comín i Ponsatí

L’advocat de la defensa de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha apuntat aquest dijous davant el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que les euroordres que va emetre el magistrat instructor del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, es van tramitar de forma irregular. En la primera vista celebrada aquest dijous a Luxemburg per tractar la immunitat dels eurodiputats de Junts –Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí- Boye ha recordat que Llarena va sol·licitar les euroordres entre l’octubre i el novembre de 2019, pocs dies després que l’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, i 37 eurodiputats més sol·licitessin al llavors president del Parlament Europeu, David Sassoli, la defensa de la immunitat de Puigdemont, Comín i Junqueras.

Aquest argument és el que té previst utilitzar Boye de cara a la sessió que se celebrarà demà i on es parlarà de si el Parlament Europeu va actuar de forma correcta després d’acceptar el suplicatori sol·licitat per Llarena per poder jutjar Puigdemont. Segons l’advocat, de fet, l’Eurocambra hauria pogut evitar l’emissió de les euroordres si el llavors president del Parlament Europeu, David Sassoli, hagués defensat la seva immunitat. Avui se celebrava la primera de les dues vistes clau per al futur de la immunitat com a eurodiputats de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia