Política

El Parlament Europeu diu que Puigdemont va accedir a l’escó “probablement de forma il·legal”

El Parlament argumenta que el comportament amb els dirigents va ser “extremadament obert i correcta”

Boye assegura davant el TGUE que la reforma de la sedició mostra persecució de Puigdemont

El Parlament Europeu ha assegurat aquest divendres davant el Tribunal General de la Unió Europea que l’Eurocambra va permetre a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont accedir al seu escó “probablement de forma il·legal”. “El Parlament ha tractat correctament els demandants. Al gener del 2020 se’ls va permetre prendre seient al Parlament Europeu i com hem vist, per una sentència del Tribunal General, probablement de forma il·legal”, ha afirmat l’advocat de l’Eurocambra, Norbert Lorenz, en la vista sobre el recurs que Puigdemont ha presentat contra la institució per aixecar-li la immunitat.

Lorenz ha recordat que tant Puigdemont, Comín com Ponsatí van poder obtenir l’escó arran de la sentència de Junqueras malgrat no figurar a la llista oficial de candidats que va remetre la Junta Electoral Central (JEC) a l’Eurocambra. De fet, l’advocat del Parlament Europeu ha assegurat que el comportament de la institució amb els dirigents independentistes va ser “extremadament obert i correcta” i també que la tramitació dels suplicatoris va ser l’adequat.

Lorenz ha demanat també al Tribunal que no tingui en compte l’argument de l’espionatge amb el programa Pegasus a polítics independentistes que ha utilitzat la defensa de Puigdemont per demanar l’anul·lació del suplicatori perquè aquest no és més que un cas de “persecució política”. “Pegasus no té pertinència en el cas d’avui”, ha incidit Lorenz.

Boye

Per la seva banda, la defensa de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha argumentat aquest divendres davant el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que la reforma del delicte de sedició demostra que el líder independentista pateix “una persecució política” per poder-lo jutjar a Espanya per l’1-O.

“Els meus clients volen subratllar que la prova que estem davant un cas clar de fumus persecutionis’ és aclaparant”, ha dit Gonzalo Boye, l’advocat de Puigdemont, en la vista sobre el recurs que va interposar contra el Parlament Europeu per haver-li aixecat la immunitat.

“És públic i notori que diversos ministres espanyols importants i el propi president del govern, el senyor Sánchez, han estat dient aquests últims dies que el canvi en la legislació és per obtenir el lliurament del senyor Puigdemont a Espanya”, ha afirmat Boye.

“Quants casos coneixen les seves senyories del canvi del codi penal en un estat membre per obtenir una extradició? Jo només conec est”, ha continuat l’advocat de Puigdemont.

Boye ha incidit en aquest argument dient que tant ell com Puigdemont “van ser espiats” amb el programa Pegasus, una situació, va dir, que “coneix” el Parlament Europeu, ja que ho està analitzant a la comissió d’investigació que ha creat sobre aquest tema.

També ha afirmat que ni el president de la comissió d’assumptes jurídics que va analitzar el suplicatori, Adrián Vázquez -de Ciutadans-, ni el ponent de l’informe sobre la immunitat, Angel Dzhambazki, van ser “imparcials”. Dzhambazki, ha dit Boye, es va fer ressò de l’eslògan “Puigdemont a presó”.

L’advocat de Puigdemont ha assenyalat també que el Tribunal Suprem no és l’adequat per demanar el suplicatori i ha acusat el Parlament Europeu de no haver avaluat si ho era, abans d’aixecar-li la immunitat a Puigdmont i als altres dos eurodiputats de JxCAT, Toni Comín i Clara Ponsatí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona