Política

El TC tomba altre cop un recurs de Puigdemont

El Tribunal Constitucional (TC) ha refusat per segon cop un recurs de Carles Puigdemont i Toni Comín contra una resolució de la JEC.

En aquesta ocasió, l’alt tribunal ha desestimat el recurs d’empara presentat contra els acords de la Junta Electoral Central (JEC) que van rebutjar la validesa de la promesa d’acatar la Constitució feta no presencialment pels demandants, després de ser elegits a les eleccions europees del maig del 2019. La consideració de la JEC es va ratificar judicialment i ara el TC ha refusat donar l’empara perquè tant Comín com Puigdemont han pogut desenvolupar un “exercici ple” de les funcions d’eurodiputat amb normalitat.

Aquesta normalitat en la feina de representants s’ha produït malgrat que la JEC va acordar comunicar al Parlament Europeu la vacant dels escons i la suspensió de les seves prerrogatives mentre no complissin el requisit de l’acatament presencial. El TC, però, en considerar-los eurodiputats de facto no accedeix a l’empara.

En la resolució d’ahir de l’alt tribunal es va repetir el mateix argumentari que en la del 15 de novembre, en què també va tenir present l’acceptació del Parlament Europeu de la seva elecció com a eurodiputats el gener del 2020, amb efectes retroactius a l’inici de la legislatura, i l’exercici ple des de llavors dels drets com a electes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia