Política

Illa admet avenços en el pressupost però encara veu l’acord lluny

Diu que s’està “al principi” de la negociació i reclama més d’una reunió per tancar cada àmbit sectorial

Avui han parlat

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha reconegut avui que les negociacions sobre els pressupostos de la Generalitat per al 2023 han avançat en els últims dies, tot i que ha afegit que “queda recorregut i molta feina per fer”. “Fa una setmana els deia que estàvem al principi del principi i avui els puc dir que estem al principi. Ja és un pas. Queda encara recorregut i molta feina per fer”, ha declarat en una visita a la fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat. En tot cas, el cap de l’oposició ha deixat clar que no té cap pressa per arribar a un acord, i ha assegurat que “no n’hi ha prou amb una reunió” monogràfica amb cada grup de treball a les negociacions sobre els pressupostos de la Generalitat. “A mi em faran falta dues o tres o fins i tot quatre reunions”, ha dit. “La nostra disponibilitat per treballar és màxima, però la prioritat és que hi hagi un bon acord de pressupostos. I això requereix mètode, rigor i potser, fins i tot, espais de negociació discrets”, ha exposat.

Després que aquest matí s’hagi reunit el grup de treball sobre infraestructures en el marc de la negociació dels comptes, Illa ha afirmat que queden pendents d’obrir converses en tres àmbits més: drets socials i educació, indústria i innovació, i racionalització de l’administració i transparència.

Illa, en tot cas, ha criticat “l’actitud erràtica” del president Pere Aragonès pel que fa als pressupostos, i ha retret les presses ara del govern. “Ell és el responsable que anem tard. Al principi deien que no volien saber res del PSC i des de fa unes setmanes volen fer el pacte a corre-cuita”, lamentava, abans d’insistir que estan disposats a arribar a un acord, i que per ells “no quedarà”. Així mateix, el PSC no exclou Junts d’una possible entesa i insta Aragonès a “definir què vol fer”. “Si l’acord és més ampli no tinc cap inconvenient, analitzarem les condicions”, ha afegit Illa.

Aragonès ha dit aquest migdia que el govern està “a punt” per tancar un acord “en els propers dies”. Per això avui també ha accelerat amb més reunions monogràfiques, amb Junts al migdia i amb els comuns aquesta mateixa tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona