Política

Pressupostos, després de la B-40 ara l’aeroport

El president de la Generalitat assegura que “no hi ha cap escull” per aconseguir un acord

Salvador Illa respon donant a entendre que ara volen el suport a l’ampliació del Prat

Les infraestructures abans que els pressupostos. El pas endavant fet avui per l’entesa entre ERC i PSC amb el suport dels republicans a la construcció de la B-40 entre Terrassa i Sabadell és encara insuficient per l’aprovació dels pressupostos i el nou cavall de batalla s’entreveu en l’ampliació de l’aeroport que defensen també els socialistes. Si aquest matí el president, Pere Aragonès, ha dit que “ara ja no hi ha cap escull“ per aprovar els pressupostos, aquesta tarda el líder del PSC, Salvador Illa, ha rebaixat la qüestió dient que només s’ha fet “un pas endavant” i que encara quda negociació a fer.

Aragonès ha comparegut al Palau de la Generalitat poca estona després d’aprovar al Parlament una moció del PSC per aprovar la B-40, un pas que ERC ha fet per desencallar el bloqueig en les negociacions dels pressupostos. Aragonès ha assegurat que aquest canvi de rumb és un “sacrifici” i una “concessió” que han assumit per arribar a un acord. “Ara el que cal és aprovar el pressupost”, ha afirmat, tot passant la pilota al PSC, a qui ha avisat que ara “ja no hi ha esculls” per assolir el pacte en els pressupostos. “La decisió correspon al PSC”, ha insistit, tot considerant que seria un “error” obrir qüestions que ja havien quedat “superades” durant la negociació dels pressupostos que s’ha fet fins ara, en referència a l’aeroport del Prat, per exemple.

“El projecte de la ronda nord, no és el meu model de país. Ni el que el país necessita. Però cal arribar a acords”. “ Assumeixo la contradicció, el desgast polític i personal, assumeixo el cost d’aquesta decisió [el suport a la B-40]. Però és l’únic equilibri possible per sortir del bloqueig”, ha afirmat.

La resposta d’Illa ha consistit en retreure als republicans que hagin trigat cinc mesos a acceptar la qüestió de la B-40, com a condició indispensable pel suport socialista als comptes d’Aragonès. A més, el líder del PSC ha deixat molt clar que fer costat a l’ampliació de l’aeroport del Prat és el “serrell” que encara queda pendent abans del sí definitiu.

Ila ha donat una importància capital al tema de l’ampliació del Prat, i ha explicat que ha donat instruccions al seu equip negociador perquè segueixin amb les converses amb els republicans. “Seguirem treballant perquè les coses arribin a bon port”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona