Política

Junqueras ofereix ERC a qui no sàpiga com arribar a la independència

Avisa que la negociació es pot “concretar” amb la comunitat internacional si la Moncloa no s’avé a la taula de diàleg

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha ofert el partit a tothom qui vulgui fer la independència, però no sàpiga “ben bé” com assolir-la. En la cloenda del 29è Congrés Nacional, aquest dissabte a Lleida, Junqueras ha fet una apel·lació a les formacions independentistes que no han fet encara cap proposta: “Quan no tens un camí per recórrer a vegades voldries que ningú el tingués. Però nosaltres el tenim”, ha assegurat. Amb l’objectiu clar d’“una Catalunya independent”, Junqueras ha “ofert una manera d’arribar”, a través d’un referèndum que “interpel·li” al conjunt de la societat i sigui “assimilable” a altres precedents internacionals.

D’altra banda, Junqueras ha advertit la Moncloa que, si no s’avé a la taula de diàleg, la negociació per resoldre el conflicte polític també es pot “concretar” a través de diverses “maneres, fórmules i altres agents” de la comunitat internacional.

El líder d’ERC ha reivindicat el partit com l’únic amb una estratègia “eficaç, explicitada i de consens” per aconseguir la independència. Així mateix, Junqueras ha assegurat que l’aposta d’Esquerra -negociació amb l’Estat i un referèndum pactat, emmirallat en Montenegro- és l’única que pot comptar amb el suport internacional i el consens de la majoria de la societat del país.

L’exvicepresident de la formació republicana també ha advertit que, qui no se sumi a l’“únic camí que hi ha a la taula”, només contribueix a “allargar el temps” i “dificultar l’assoliment dels objectius”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia