Política

PREMIS NOBEL

Proposaran Erdogan per al premi Nobel de la Pau per la seva mediació a Ucraïna

Segons el ministre d’Afers Estrangers hongarès, Péter Szijjártó, el president turc ha estat l’únic líder que fins ara ha portat a terme una “mediació reeixida” en el conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

L’Organització d’Estats Túrquics proposarà que el president turc, Recep Tayyip Erdogan, sigui postulat al Premi Nobel de la Pau pels seus esforços per la pau entre Ucraïna i Rússia, ha dit avui a Budapest el ministre d’Afers Estrangers hongarès, Péter Szijjártó.

“Hi ha una iniciativa del Consell de Savis de l’Organització d’Estats Túrquics que consisteix a concedir el Premi Nobel de la Pau al President Erdogan”, ha afirmat Szijjártó davant la premsa després de la trobada a Budapest amb el seu homòleg turc, Mevlut Çavusoglu.

Segons el ministre hongarès, Erdogan ha estat l’únic líder que fins ara ha portat a terme una “mediació reeixida” a la guerra d’Ucraïna.

Szijjártó ha al·ludit que Turquia va aconseguir mediar, juntament amb les Nacions Unides, en el pacte entre Ucraïna i Rússia per reiniciar les exportacions de cereals des de ports ucraïnesos a través del Mar Negre.

Segons el líder de la diplomàcia hongaresa, la pau a Ucraïna només es podrà aconseguir amb negociacions, cosa que ha demostrat la mediació de Turquia.

L’Organització d’Estats Túrquics va ser creada el 2009, i està formada per Turquia, Azerbaidjan, Kazakhstan, Kirguizistan i Uzbekistan i compta com a membres observadors a Hongria, des del 2018, i a la República Turca del Nord de Xipre, des del 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia