Política

L’Estat francès dona més canons a Ucraïna

Enviarà dotze nous sistemes d’artilleria autopropulsada Caesar, cosa que elevarà a 30 el nombre de peces d’aquest tipus lliurades a Kíiv per París

L’Estat francès ha anunciat avui que enviarà 12 canons autopropulsats més a Ucraïna, el ministre de Defensa del qual, Olekseyi Reznikov, s’ha mostrat “optimista” sobre la possibilitat que els aliats del seu país acabin enviant avions de combat.

Reznikov s’ha reunit aquest dimarts a París amb el ministre francès de Defensa, Sébastien Lecornu, que ha anunciat en una roda de premsa conjunta que enviaran 12 nous sistemes d’artilleria autopropulsada Caesar, cosa que elevarà a 30 el nombre de peces d’aquest tipus lliurades a Kíiv per París.

“El material francès és particularment apreciat pels soldats i ens ajuda a aproximar-nos al nostre dia de la victòria”, ha indicat Reznikov.

Tots aquests subministraments són per a ús “defensiu”, segons ha emfatitzat Lecornu, que ha reiterat que París és un aliat “fiable i confiable” que seguirà analitzant i responent a les necessitats d’Ucraïna.

En aquest sentit, tots dos ministres han emfatitzat que l’Estat francès va ser la primera nació a comprometre’s a enviar carros blindats lleugers a Ucraïna (els AMX 10-RC) i que aquesta decisió va obrir camí per rebre tancs pesants d’altres països.

Per això, el titular de Defensa ucraïnès s’ha mostrat confiat que hi haurà “aviat” enviaments d’avions de combat al seu país, perquè “totes les peticions han estat un no” d’inici, però després s’han aconseguit desbloquejar.

“De nou, hi ha d’haver un líder i és per això que sóc aquí”, ha llançat, mirant de reüll el seu homòleg francès.

Més improbable han presentat un potencial enviament de tancs francesos Leclerc, per qüestions de dificultat de manteniment, ha explicat Lecornu.

A aquestes novetats s’hi afegeix que l’Estat francès també ha afegit l’enviament d’un radar Ground Master 200 (GM200) i un nou programa de formació de soldats que l’Estat francès impulsarà al costat de Polònia (i que en complementa un altre que ja s’havia anunciat per implementar en territori francès).

Lecornu ha dit també que els aliats estan en converses perquè Ucraïna tingui sempre existències suficients de míssils i, en especial, els dos dirigents han remarcat la utilitat del Crotale francesos, que destrueixen, segons Reznikov, “un 100% dels seus objectius” i són molt importants “per tancar el cel ucraïnès”.

Els dos ministres també han saludat igualment que Dinamarca hagi comprat 19 canons Caesar francesos addicionals per enviar-los a Ucraïna.

El sistema es compon d’un camió tot terreny equipat amb un canó de 155 mil·límetres capaç d’assolir un objectiu a 40 quilòmetres de distància. L’Estat francès l’ha utilitzat en operacions a l’Afganistan, l’Iraq i el Sahel i l’ha exportat a set països.

També visita avui París el president del Parlament ucraïnès, Ruslan Stefanchuk, que ha assistit al ple de l’Assemblea Nacional, durant la qual la primera ministra francesa, Élisabeth Borne, ha denunciat la invasió “brutal i mortífera” per part de Rússia.

Borne ha assegurat que l’Estat francès segueix “disposat a estudiar més entregues” d’armament, sempre que compleixin tres condicions: que no provoqui una escalada del conflicte, que sigui útil i ofereixi una eficàcia ràpida i que no suposi debilitar la defensa francesa.

Posteriorment, tant Reznikov com Stefantxuk seran rebuts per separat i a porta tancada pel president francès, Emmanuel Macron.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia