Política

Torra i Costa denuncien l’obstrucció del govern de Sánchez i la justícia espanyola en el cas Pegasus

Envien cartes a la comissió d’investigació del Parlament Europeu, al Consell d’Europa i al Parlament català

Fan referència a la sentència del TJUE sobre la pertinença a un “grup objectivament identificable” en relació a l’independentisme

El president Quim Torra i l’exvicepresident del Parlament Josep Costa han denunciat l’obstrucció del govern de Pedro Sánchez i de la justícia espanyol en una carta enviada a la comissió d’investigació del Parlament Europeu, al Consell d’Europa i al Parlament de Catalunya. En la missiva, fan referència a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) de dimarts sobre les euroordres de Pablo Llarena a Carles Puigdemont, Lluís Puig, Toni Comín i Clara Ponsatí, en què es parla de “ grup objectivament identificable” en relació a l’independentisme català i en què deixa vies obertes per a rebutja aquestes euroordres.

Torra i Costa denuncien els entrebancs que s’han trobat per intentar esclarir i demanar una reparació per l’espionatge que van patir en l’exercici dels seus càrrecs amb el programari Pegasus després que se’ls hagi rebutjat el recurs de reposició presentant contra la decisió de l’Audiencia Nacional d’inadmetre el cas en considerar que no hi va haver activitat susceptible de ser revisada.

Segons l’expresident l’exvicepresident del Parlament, amb aquesta nova desestimació, es fa “més que evident la voluntat de no investigar ni reparar de cap manera un escàndol d’espionatge polític que no hauria d’estar permès en cap circumstància en un Estat de Dret a la Unió Europea”. “L’actuació dels tribunals i les respostes i omissions per part del govern espanyol directament o a través de l’advocacia de l’estat són de boicot i de negativa sistemàtica davant la voluntat de conèixer i de posar llum a la vulneració massiva de drets patida pels demandants”, asseguren.

Torra i Costa expliquen que per tots aquests motius han decidit enviar la carta denunciant “aquestes vulneracions contra ‘un grup objectivament identificable’ (l’independentisme català) a la Comissió d’investigació de Pegasus del Parlament Europeu, al Consell d’Europa, a la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i a la Comissió d’investigació del Parlament de Catalunya.”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona