Política

ESTAT ESPANYOL

Anticorrupció dona suport a obrir una peça del ‘cas Kitchen’ per investigar Cospedal

L’objectiu és investigar si darrere del suposat espionatge a l’extresorer del PP Luis Bárcenas hi havia “membres rellevants” del partit com la llavors secretària general

La Fiscalia Anticorrupció ha donat suport a la petició de les acusacions populars que exerceixen el PSOE i Podem perquè l’Audiència Nacional obri una peça separada de l’anomenat ‘cas Kitchen’ amb l’objectiu d’investigar si darrere del suposat espionatge a l’extresorer del PP Luis Bárcenas hi havia “membres rellevants” del partit com la llavors secretària general, María Dolores de Cospedal.

Una sol·licitud a què tampoc s’ha oposat l’Advocacia de l’Estat, que entén que denegar aquesta investigació perquè considera que “no hi ha fets nous”, com sosté el jutge instructor del cas, “suposa una mena de suplantació” de l’òrgan que hauria de jutjar i resoldre si els fets “indiciàriament acreditats” són delicte i també sobre la “participació dels qui hi han intervingut o els han conegut”.

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha de decidir ara si avala la postura del jutge, que va rebutjar reobrir el cas i investigar Cospedal després de la publicació d’uns àudios que registraven converses del 2013 entre ella i l’excomissari José Manuel Villarejo, o si estima els recursos de les acusacions populars, que creuen que hi ha indicis perquè l’exdirigent popular estigui imputada en el cas.

També la Fiscalia dona suport a la investigació a Cospedal ja que, tot i que va declinar recórrer aquesta decisió del jutge Manuel García Castellón, en els últims mesos s’ha mostrat a favor que la Sala Penal estimi els recursos de Podem i el PSOE en sengles escrits, als quals ha tingut accés EFE, on sol·licita que revoqui la interlocutòria del magistrat.

Demana que s’obri una peça separada del ‘cas Kitchen’ —que és alhora una peça del ‘cas Tàndem’ o ‘cas Villarejo’— per investigar si “en la planificació i execució per part de la cúpula policial” i “dels màxims responsables del ministeri de l’Interior “d’aquest suposat espionatge “van intervenir, a més, membres rellevants del Partit Popular, aleshores al govern de la nació, i, en concret la seva secretària general María Dolores De Cospedal”, segons un dels seus escrits.

La Fiscalia sol·licita també que “es realitzin les proves pericials necessàries per certificar el reconeixement de veu i la identificació dels participants a les quatre converses directament relacionades” amb els fets que s’han investigat en el cas.

Aquesta línia de recerca transcorreria, no obstant això, de forma paral·lela al ‘cas Kitchen’, on ja hi ha més d’una desena de processats, com l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, i que espera que la Fiscalia remeti el seu escrit d’acusació.

En un dels àudios que van motivar les sol·licituds de les acusacions per reobrir la causa es parlaria d’“això de la llibreteta (de Bárcenas) millor seria poder-ho aturar”. El jutge ha destacat la “insuficiència indiciària” de “sustentar acusacions sobre la base d’enregistraments trossejats, descontextualitzats i d’ignota procedència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia