Política

Pujol creu que la “força” de Catalunya “torna a estar en perill” i crida a recuperar-la

El president de la Generalitat Jordi Pujol ha afirmat aquest vespre que “la força de Catalunya que s’ha anat recuperant ara torna a estar en perill de ser pressionada en sentit negatiu” i ha fet una crida a “recuperar la voluntat de tirar endavant”. “Cal que fem un nou esforç”, ha demanat. Pujol ha participat en l’acte de presentació del llibre Des dels turons a l’altra banda del riu. Entre l’acció i l’esperança, que recull els articles que va escriure des de la presó entre el 1961 i el 1962.

Una sala plena de gom a gom a la llibreria Ona de Barcelona va rebre amb un llarg aplaudiment el polític nonagenari. Hi havia el president Artur Mas o els consellers Joaquim Nadal i Carles Campuzano i els exconsellers Jaume Giró, Victòria Alsina, Lourdes Ciuró, Joaquim Forn, Josep Rull i Santi Vila, així com l’exdirigent de Junts Jordi Sànchez i l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert.

“No estic en les millors condicions, i ara menys perquè m’he deixat les ulleres.” Així ha començat la intervenció. “Tinc noranta-tres anys i de vegades la gent m’ha d’ajudar a escriure. Soc un home gran, molt gran, però estic aquí i estic content d’estar aquí, d’estar amb vosaltres. Com a defensor de l’esperança penso que tenim motius per refermar-la”, ha dit.

Pujol explica que el llibre “parla de gent vella” però ha remarcat que alhora “recull la vella energia i la vella il·lusió”. El president ha explicat que d’ençà de la Guerra Civil “entre el dolor i l’esperança” han intentat “refer el país amb gent molt diversa” i que això s’ha de mirar ara “amb orgull i satisfacció”. Amb tot, ha admès que de vegades el “tempta” la tristesa, però que nota que “el país està viu, i això ha de donar esperança, que ha de ser la base de l’acció”. També ha cridat a treballar per la identitat del país i perquè tingui consciència i ha reconegut que aquesta no és una tasca fàcil, però que “segur” que Catalunya se’n sortirà.

Després de l’acte, que ha durat gairebé una hora i mitja, Pujol ha estat uns quaranta minuts més signant llibres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona