Política

detenció de clara ponsatí

Metsola envia al comitè d’Afers Jurídics presidit per Cs la petició d’empara de Ponsatí

L’eurodiputada de Junts retreu a la presidenta de la cambra que es limiti a fer un “gest burocràtic”

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, ha decidit aquest dimecres derivar al comitè d’Afers Jurídics, presidit per l’eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez, la petició de protecció de la immunitat feta per l’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí, després de la seva detenció a Barcelona i posterior posada en llibertat.

La presidenta de la cambra ha anunciat la decisió en el ple i posteriorment Ponsatí ha pres la paraula per retreure Metsola que no hagi donat resposta a la seva sol·licitud. “És una política de la presidència o és una actitud que reserva només als catalans?”, ha preguntat l’eurodiputada, que ha lamentat que Metsola “passi el cas burocràticament” davant una detenció “il·legal”.

Després de Ponsatí també han intervingut l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat, de Ciutadans Jordi Cañas i d’ERC Diana Riba. Montserrat ha subratllat que a l’Eurocambra “es defensa la democràcia”. “Pensen que són al Parlament de Catalunya on fan el que els dona la gana”, ha dit Montserrat.

Al seu torn, Cañas ha avalat la decisió de Metsola de derivar la qüestió al comitè d’Afers Jurídics i ha lamentat “l’espectacle polític” viscut a la cambra. Finalment, Riba ha criticat que es detingués Ponsatí a Barcelona i ha demanat Metsola que defensi la immunitat de l’eurodiputada. “Exigeixi a la justícia espanyola que acati d’una vegada la legalitat europea”, ha dit Riba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia