Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia diu que ha abatut un dron a Simferòpol, a Crimea

L’explosió hauria tingut lloc a prop d’una base aèria russa

El cap de la península ucraïnesa de Crimea, annexionada en 2014 per Rússia, ha afirmat aquest dimecres que la defensa antiaèria ha abatut un dron en la zona de Simferòpol, després que diversos mitjans informessin de fortes explosions.

“Un dron va ser derrocat a la regió de Simferòpol. Va caure al camp. No hi ha víctimes ni destrucció”, ha escrit Serguei Aksiónov, en el seu canal de Telegram.

Els canals de Telegram russos i ucraïnesos havien informat prèviament d’explosions en el llogaret de Gvardéiskoie, al nord de Simferòpol.

Segons el grup de periodistes russos independents Astra, l’explosió va ocórrer prop de la base aèria, en tant que el canal Mash va indicar que l’explosió va ser tan forta que les finestres de les cases al poble veí d’Ukrómnoie, prop de l’aeroport de Simferòpol, van tremolar.

En els últims tretze mesos, Crimea ha estat objecte de diversos atacs atribuïts a Ucraïna.

La península es va convertir l’agost de 2022 en objectiu ucraïnès arran d’una operació de sabotatge contra un arsenal de l’Exèrcit rus i unes sospitoses explosions en un aeròdrom rus.

L’octubre passat el pont de Crimea, joia de la corona de Putin i que uneix l’ocupada península amb Rússia, va quedar fortament danyat per un atemptat amb explosius atribuït per Moscou a Ucraïna.

Aquest mes de març Rússia va repel·lir un atac de drons navals contra Sebastòpol, principal base de la Flota russa de la mar Negra, i va denunciar un altre amb drons contra la ciutat de Djankoi, en el nord de la península, considerat un nus ferroviari des del qual Rússia subministra armes a les províncies de Kherson i Zaporíjia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia