Política

alemanya

Carles III renova el vincle especial d’amistat entre Londres i Berlín

El rei d’Anglaterra avisa que la invasió russa d’Ucraïna “amenaça la seguretat d’Europa” en un històric discurs al Bundestag

Carles d’Anglaterra ha llançat aquest dijous des de Berlín un missatge d’apropament del Regne Unit al bloc comunitari, mentre comencen a superar-se les discrepàncies del Brexit, amb una visita carregada de picades d’ullet mediàtiques i simbolisme històric, a més de referències a la guerra a Ucraïna.

En un històric discurs davant el Bundestag –en anglès i alemany–, el monarca ha evitat parlar del Brexit, però ha dit que vol renovar un “vincle especial” d’amistat amb Alemanya. Pel que fa a la guerra, ha advertit que la invasió russa d’Ucraïna “amenaça la seguretat d’Europa” i ha agraït a Berlín la “valenta” decisió d’enviar ajuda militar a Kíiv. “La seguretat d’Europa i la democràcia estan en perill. Però el món no s’ha quedat impassible. Tot i estar consternats podem destacar la unitat que hem mostrat. Alemanya i el Regne Unit han tingut un lideratge important”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia