Política

Junqueras assegura que promourà una iniciativa legislativa europea perquè el català sigui oficial a l'Eurocambra

El candidat d'ERC ha assegurat que vol anar a Europa a denunciar actituds de menyspreu de l'Estat espanyol cap a Catalunya

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha aprofitat el seu primer discurs de campanya electoral per llançar la seva primera proposta. Així, s'ha dirigit a "totes les forces catalanistes" i a tota la societat civil dels Països Catalans per emplaçar-los a donar suport a una iniciativa legislativa europea que ell, en cas de ser elegit eurodiputat, s'ha compromès a promoure: aconseguir l'oficialitat del català a Europa.

Junqueras ha assegurat que vol anar a Europa a denunciar actituds de menyspreu de l'Estat espanyol cap a Catalunya.

Per exemple, ha assegurat que l'Estat beneficia altres territoris amb fons europeus "en clar perjudici" de les empreses i els treballadors catalans, prioritza l'aeroport de Barajas sobre el Prat o fa pagar taxes més cares al port de Barcelona que al d'Algesires.

"Europa és un àmbit adequat per denunciar aquest tipus de perjudicis que causa l'Estat espanyol en contra dels nostres interessos", ha dit.

El candidat independent d'ERC ha començat la campanya electoral a casa, a Sant Vicenç dels Horts, on resideix i d'on encara és regidor, en un acte al Centre Catòlic davant de més de 200 persones. Entre aquestes, els dos màxims dirigents d'ERC, el president, Joan Puigcercós, i el secretari general, Joan Ridao.

En aquest context, ha assegurat que a Europa "allò que és normal és avançar cap a la independència" i "un àmbit adequat per avançar cap a la llibertat". "Depèn de la nostra voluntat, del nostre convenciment, de la nostra decisió, perquè tenim el dret de decidir, perquè Europa és un àmbit adequat per prendre aquestes decisions, per això la pròxima estació ha de ser Europa", ha afirmat, fent referència al lema de campanya.

Crítiques al PP i el PSOE
El candidat ha estat crític amb els posicionaments de PSOE i PP amb el català a la UE, amb dirigents com Josep Borrell, Jaime Mayor Oreja o Aleix Vidal-Quadras, i, davant del pacte a Euskadi, ha girat el lema de campanya del PSC de les passades eleccions generals. "Si ells no vénen, nosaltres els portem", ha dit.

Per la seva banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha presentat Junqueras com "el millor candidat" amb un discurs en bona part centrat en la defensa de l'actuació d'ERC al govern de la Generalitat.

"A Europa hi serem si som un Estat independent, que hem de construir", ha explicat, ja que la independència no arriba "prement un botó".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA