Política

Montilla acusa al PP del boicot contra productes catalans

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat aquest diumenge al migdia que el projecte del PSC "és amb Espanya" incorporant "primer un autogovern fort" però "de la mà dels altres pobles d'Espanya". Segons Montilla, la voluntat del PSC és "d'autogovernar-nos" però "incorporant l'element del federalisme i l'entesa entre Catalunya i els pobles d'Espanya".

El president de la Generalitat ha afegit que ha parlat amb el president del Partit Popular, Mariano Rajoy, per expressar-li que "és hora que abordin la renovació del Tribunal Constitucional" perquè hi hagi un TC "més respectat per dilucidar la constitucionalitat de l'Estatut, el que va aprovar el poble de Catalunya", ha afegit Montilla.

José Montilla ha fet aquestes declaracions a Viladecavalls en el marc de la Festa de la Rosa que ha organitzat el PSC del Vallès Occidental. Montilla ha acusat al Partit Popular d'haver utilitzat l'Estatut com a "arma contra Catalunya, provocant campanyes de boicot contra productes catalans". Segons Montilla, el PP espera que el TC "resolgui en sentit negatiu" la constitucionalitat de l'Estatut. Per a Montilla, el PP "no ho posarà fàcil".

El president de la Generalitat ha augurat unes eleccions "difícils", ja que es fan en un context "econòmic complicat, de crisi econòmica i de descrèdit de la política". Segons Montilla, la dreta està "molt interessada en el descrèdit de la política" i en què "la gent no vagi a votar" perquè "això beneficia a la dreta".

Segons Montilla, també s'ha de fer una feina "per integrar la immigració", ja que "és integrant com se solucionen els problemes" i "no només parlant, sinó també actuant". Per a Montilla, Catalunya "ha de ser i continuar sent un sol poble malgrat els intents d'alguns de dividir Catalunya entre bons i mals catalans".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.