Política

Alfred Bosch

Portaveu de Barcelona Decideix

“Comencem a notar un cert nerviosisme”

“Una bona participació inquietarà molta gent que no vol que la consulta de Barcelona sigui un èxit”

“A diferència d'Arenys de Munt, l'estratègia és ignorar-nos al màxim”

Compte enrere
Alfred Bosch és escriptor i professor universitari. Des de fa un any “treballa” a Barcelona Decideix com a voluntari. És el responsable de transmetre el missatge de la consulta. A un mes del 10-A, la feina s'intensifica i les hores dedicades es multipliquen.

Falta

i un mes per a la la consulta sobre la independència que es farà el 10 d'abril a Barcelona.

En què s'està treballant?
Aquest 12 de març hi ha un examen parcial a Nou Barris amb una jornada de recollida de vot anticipat, com ja vam fer també a la Barceloneta i a Gràcia. Nou Barris és un districte molt complicat, amb molta població i amb una xarxa associativa que no és tan forta com en d'altres zones. Sobretot és important, perquè hi ha una tradició abstencionista molt alta i volem fomentar la participació.

Com?
El missatge que volem donar és que la consulta sobre la independència és una de les coses més importants que passaran a Barcelona en tota la nostra vida. Estem votant sobre el futur del nostre país. Estem fent una cosa que fa uns anys semblava impensable. Som els que tanquem el procés que va començar Arenys de Munt. Per això la nostra responsabilitat és enorme. Barcelona és internacionalment fins i tot més coneguda que Catalunya. Per tant, el que fem en aquesta ciutat, la nostra reacció, la nostra participació en la consulta, influirà decisivament en el nostre futur. La consulta del 10 d'abril canviarà més la manera de ser, el com i el per què d'aquest país que no pas altres referèndums que sí han estat vinculants.

El vot anticipat que s'està recollint des del 12 de desembre el teniu dipositat en un lloc secret.
El volem tenir ben protegit. No volem que algun gamberro ens el cremi i per això l'amaguem i el custodiarem fins al 10 d'abril. Preferim ser previsors.

Fins ara, però, el procés a Barcelona ha estat tranquil.
I voldríem que aquesta tranquil·litat es mantingués fins al final. Cal dir, però, que sí que hem notat alguna oposició forta, tot i que a diferència del que va passar a Arenys de Munt, ara es manifesta, sobretot, amb l'estratègia del silenci, de com menys cas els fem millor i així procurem que la pilota no es faci més grossa. Però ara comencem a notar un cert nerviosisme ambiental. Gent que s'inquieta perquè els resultats que estem obtenint són molt bons. I en una ciutat com Barcelona, una bona participació posarà nerviosa molta gent que no vol que la consulta sobre la independència de Catalunya sigui un èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona