Política

La ‘cuina' de la consulta a Barcelona

Les decisions de Barcelona Decideix es prenen en les reunions de l'executiva, formada per unes 25 persones

Últims esforços per buscar vot anticipat, col·legis electorals, urnes i observadors internacionals

  • Una persona vota en una de les parades de recollida de vot anticipat al carrer que s'organitzen a la ciutat de Barcelona ORIOL DURAN.
  • Video: 10-A, l'organització

Barcelona Decideix és la plataforma que organitza la consulta sobre la independència de Catalunya el pròxim 10 d'abril a la Ciutat Comtal. La formen 7.000 voluntaris. L'organització està formada per una executiva d'unes 25 persones. Són els coordinadors de cada districte i els responsables de les diferents àrees temàtiques (comunicació, recursos, vot fedatari, internacional, etc.), que es reuneixen cada quinze dies per avaluar el procés i prendre decisions. L'executiva és com la cuina, des de la qual es coordinen les diferents accions. Tots els membres de l'organització són voluntaris i, ara que falta just un mes per a la consulta, la feina i el nombre d'hores que s'hi dediquen s'incrementen. El Jordi Redondo, coordinador del vot fedatari, assegura que Barcelona Decideix és la seva segona feina: “La majoria de voluntaris doblem la jornada laboral”, afirma. Els voluntaris es poden fer fedataris per poder recollir el vot anticipat de familiars, amics i coneguts. “Així podem recollir el vot de persones, com ara el de la gent gran, que tenen dificultats per desplaçar-se”. Queda molta feina per fer perquè la cita del 10 d'abril sigui un èxit organitzatiu. Segons Josuè Sallent, coordinador de recursos, ara toca buscar col·legis electorals, urnes, enllestir les paperetes, i començar a coordinar el dispositiu de seguretat amb els cossos policials per “garantir” el bon funcionament de la jornada. També s'ultima el viatge dels observadors internacionals que dran garants de la consulta, a més de l'acte de final de campanya, que previsiblement serà el divendres 8 d'abril, i concretar la seu on se situarà la central de dades per recollir i anunciar els resultats.

k

Més informació, en format vídeo, a www.avui.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.