Política

Noemí Fernández

Candidat d'ICV-EUiA a Mollet del Vallès

“Volem trencar la majoria socialista”

poca sensibilitat ·

La cap de llista d'ICV-EUiA de CiU sosté que el govern del PSC i CiU ha desatès la ciutadania en moments molt difícils

Considera que la lluita contra la crisi i l'atenció a les persones és el més urgent

Noemí Fernández ja va liderar la llista ecosocialista el 2007. Ara torna a encapçalar-la, el seu objectiu és tornar a repetir com a segona força i trencar la majoria absoluta del PSC.

Torna a encapçalar la llista. Quins són els seus objectius?

Repetir com a segona força i evitar que es torni a produir un pacte amb la dreta. El nostre objectiu és ser una alternativa, votar socialista pot voler dir tornar a votar la dreta. Hi ha un descol·locament generalitzat de l'esquerra. Nosaltres volem canviar aquestes polítiques. Volem un ajuntament amb parets de vidre, transparent, nosaltres des de l'esquerra volem fer front a la situació existent. Per defensar els interessos de la gent. Nosaltres estem per defensar l'ocupació, els treballadors, en contra de la reforma laboral, en contra de les retallades a l'estat del benestar. Nosaltres estem per la gent del carrer, pels seus problemes...

Com valora el govern del PSC i CiU?

Entenem que l'actual govern ja va començar malament amb un pacte amb la dreta i que a més al llarg d'aquest temps ha presumit d'haver portat a terme el seu programa (CiU), en contra d'un acord d'esquerres. Creiem que durant aquest mandat el govern ha estat molt prepotent, sense novetats, amb decisions poc adaptades a la situació econòmica actual. Nosaltres estem per una aliança d'esquerres, per fer un govern més transparent.

És crítica amb els resultats...

Han actuat com si això fos casa seva, sense donar opcions a gaires propostes ni a alternatives. No han donat veu al ciutadà i han tingut despeses extraordinàries en temps de crisi, han creat pressupostos ficticis.

Què proposa ICV-EUiA?

Sobretot, fer front a la crisi i treballar per a les persones. Creiem que les polítiques socials han d'ocupar un paper cabdal en la nostra acció municipal, no volem fractura social i per això treballarem des de la base i des dels barris. Vam presentar un pla contra la crisi que no es va acceptar ni discutir, ara fan trobades amb comitès, cartes al rei, però fa més de tres anys que Mollet perd ocupació i guanya aturats sense parar. Sembla que nosaltres anem a un ritme i que la crisi en va a un altre. L'atenció a la crisi és el més important. No pot ser que es demani hora amb l'assistent social i no t'atenguin fins al cap d'un mes i mig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona