Política

“Can Sanpere mai costarà prou car”

economia El candidat i actual alcalde qualifica de complicada la situació econòmica local, però destaca l'esforç fet en els darrers anys per posar-se al dia en el pagament de factures; no descarta una pujada de l'IBI el 2012

Un alcalde jove
Aquesta serà la segona vegada que encapçala la llista, però la primera que es presenta amb l'aval de tot un mandat com a alcalde. Amb 35 anys, és regidor des dels 27 i sempre en el govern. També és diputat de la Diputació de Barcelona i president del Fòrum de Joves Regidors de l'ACM.

L'

àmplia majoria al ple els ha relaxat?

Jo crec que no. És més, ha estat dels mandats amb més participació de l'oposició. La mostra ha estat que en els temes clau no hi ha hagut gaire discussió perquè tots coneixien la informació.

Per què en un moment en què hi ha hagut més ajudes que mai s'han fet tantes retallades?

Les ajudes que hem rebut s'havien de destinar a inversió, excepte el 2010, en què en podíem destinar fins a un 20%.

Es podria haver reduït la inversió amb fons propis?

Premià de Mar no té fons propis per dedicar a inversió. Els recursos propis es destinen a despeses corrents. És una situació complicada.

Cal una reforma en profunditat de l'estructura?

Absolutament. Fins ara, ens hem posat al dia en el pagament de les factures. Cal reduir el capítol de personal i ajustar la plantilla.

Caldrà apujar l'IBI el proper any?

No sé si el proper o l'altre, però s'haurà de fer. En aquests darrers anys hem optat per no incrementar la pressió fiscal. En tot cas, no és la nostra metodologia, preferim fórmules més imaginatives com la que hem triat per fer la piscina o la plaça dels Països Catalans, que no ens costaran ni un euro.

Quina ha estat la qüestió de la qual està més satisfet i quina li ha sabut greu no haver fet millor?

Estic content d'haver intentat ser l'alcalde de tothom i de ser una persona propera. L'espina que m'ha quedat clavada és no haver assolit una solució per a la sorra de la platja.

Els espigons soterrats són la solució definitiva?

Tècnicament ningú m'ha demostrat que l'actual sigui la millor solució. No sé si els espigons ho són, estem lluitant contra el medi natural i és difícil aturar-lo.

Els propietaris de Can Sanpere han impugnat el POUM, acabarà costant molt cara la preservació?

Amb la nostra densitat, mai pot costar car. Els nostres assessors jurídics ens van dir que era possible i per això anem endavant. Hem buscat solucions pactades, però els propietaris no les han considerat.

Com resoldrà la qüestió de la mesquita?

Amb la mediació. Ja hem iniciat un procés que s'ha de culminar.

És partidari de cedir-hi un espai públic?

Hi ha una llei del Parlament que ho diu tot i que no en sóc partidari. A Premià, però, no tenim espai.

Estan els carrers més bruts ara que abans?

No ho crec, però hi ha un sentiment general de deixadesa. Encara som hereus d'un contracte que es va contractar fa deu anys i que no era el millor. Ara, la cosa canviarà.

Consideren assolir la majoria absoluta?

No és el nostre objectiu. El que volem és continuar governant, però la majoria absoluta és difícil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.