Política

sant adrià de besòs

Tots contra la majoria absoluta del PSC, en “l'últim” mandat de Canga

Els rivals dels socialistes clouen la campanya amb la intenció de minar el seu domini

El candidat del PSC i actual alcalde diu que no es tornarà a presentar

A diferència d'altres ciutats veïnes, el PSC té en l'Ajuntament de Sant Adrià i en la figura del seu candidat i alcalde, Sito Canga, una garantia de triomf que ja fa anys que dura. I, sense necessitat de tenir enquestes que ho corroborin, tot apunta que el socialisme tornarà a imposar-se clarament demà al vespre. El que alguns –més aviat pocs– posen en dubte és que la victòria socialista sigui tan aclaparadora per renovar la majoria absoluta per quarta vegada consecutiva. De fet, aquest seria el desig de Canga... i el que creu que passarà després d'aquests dies de campanya, que celebra que hagi estat “neta” per part de tots els actors polítics i que ahir va tancar amb un acte final a la Rambleta. “Reeditar la majoria serà probable i positiu. D'una banda, no he vist un clima polític que faci pensar el contrari. D'altra banda, reclamo el vot indecís perquè, amb la crisi, i davant altres administracions, calen governs municipals forts i units”, va explicar.

El candidat d'ICV-EUiA, Gregorio Belmonte, també creu que el PSC no perdrà la majoria. Amb tot, vaticina al socialisme una “davallada” que l'abocarà al límit de poder governar en solitari. “Hem notat en la gent un cansament respecte al PSC i una frustració pels efectes de la crisi i de les retallades”, i afirma satisfet: “Hem estat molt propers, se'ns ha valorat el nostre paper al govern i per això creixerem.” Tirant de lògica, el PP arriba als comicis intuint que haurà de passar quatre anys més a l'oposició, però amb ganes que la marca del partit li permeti enfortir-se com a segona força. Per això, però sobretot per donar-se a conèixer al ciutadà després de rellevar polèmicament Joan Martí, és per al que ha treballat aquests dies l'alcaldable popular, l'exatleta Jesús Ángel Garcia Bragado.

D'altra banda, en el seu míting final ahir a la plaça de la Vila, la candidata de CiU, Mireia Hernández, va reiterar el missatge de “treballar amb capacitat i coratge”, atenent “les maneres” de governar: “El PSC no pot tornar a tenir majoria perquè continuaria l'allunyament que fa temps que hi ha entre veïns i Ajuntament.” Al contrari, la cap de llista de Renovació per Sant Adrià, Núria Arnau, va destacar el “contacte, el tu a tu, personal o per les xarxes socials” de la seva campanya. “Som la renovació i la veu dels barris”, va repetir ahir a la rambla Camarón de la Isla, a la Mina, en l'últim acte després d'arribar-hi en una caravana de cotxes. Encoratjada per la “bona rebuda” dels ciutadans, va mostrar-se “il·lusionada” i amb una lleugera convicció: “Entrarem a l'Ajuntament.”

Canga: “Seran els meus darrers quatre anys”

J.G.N.

El cap de llista del PSC i alcalde des de fa 15 anys va anunciar ahir a aquest diari que el pròxim serà “el darrer” mandat amb ell al capdavant. “Sempre he dit que el pas de tothom per la política ha de ser efímer i, per natura i coherència, aquests seran els meus darrers quatre anys”, va assegurar el candidat del PSC abans de garantir que en el grup municipal socialista hi ha gent “molt potent” per substituir-lo i que el seu relleu es farà amb “maduresa i tranquil·litat”. “M'agradaria marxar havent assolit la quarta majoria”, va afegir Canga, la successió del qual havia quedat aparcada fa un any, quan des del carrer Nicaragua li van demanar que continués a primera línia després dels estralls que el cas Pretòria va fer en part del socialisme de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.