Política

Arenys de munt

ERC dóna la mà al govern però hi posa condicions

Reclamen que es faci públic el pacte de govern per saber com resolen la CUP i CiU el futur mercat municipal i la residència geriàtrica, projectes en què tenen discrepàncies

ERC d'Arenys de Munt ha respost a l'oferiment de la CUP i CiU d'entrar al govern. L'única condició és que abans de mantenir les negociacions en aquest sentit reclamen que es faci públic el pacte contret entre la CUP i CiU, i que es donin a conèixer les propostes que els uns i els altres tenen per al futur mercat municipal o la construcció del geriàtric al rial Bellsolell. Aquests són dos projectes en què durant la campanya han discrepat els dos grups del govern. Tot i això, l'alcalde, Josep Manel Ximenis, ha manifestat que quan arribi el moment ja es faran els planejaments urbanístics pertinents.

El candidat d'ERC, Josen Rabasseda, manté que el seu grup es mostra disposat a col·laborar sempre que s'aclareixin aquests aspectes i se'n detallin d'altres d'organitzatius. ERC cediria en la col·locació d'un gestor, però exigeix que es faci amb transparència i a través d'un concurs de mèrits i capacitats. Entre les peticions que fan els republicans hi ha també la de reduir el deute i la despesa en manteniment d'edificis i solars públics, i reclamen que no es deixi perdre la subvenció de 645.000 euros per la biblioteca i que es reformi l'edifici actual. En el seu document ERC no descarta la possibilitat de compartir l'alcaldia d'aquí a dos anys, com ha defensat des del començament.

El PSC, l'últim convidat

L'alcalde, Josep Manel Ximenis, valora positivament la resposta d'ERC, ja que interpreta que la voluntat és “de parlar i continuar negociant per entrar al govern”. El passat dia 10 de juny es va acordar un document de bases per a la redacció del pacte de govern entre la CUP i CiU. La proposta fixa vuit eixos per organitzar i gestionar més bé l'Ajuntament, i fomentar l'ocupació i la cohesió social. El govern ja va anunciar, i així es recull en el text, que amb el document no es vol tancar la porta a la incorporació d'altres forces, com ara ERC i el PSC. Ahir el candidat socialista, Santi Morell, assegurava que no han tingut cap conversa amb el govern i que no es plantegen respondre a cap document, ja que no se'ls ha posat res damunt la taula. El PP és l'únic que no ha estat convidat a entrar al govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona