Política

“Hem de fer el possible per sortir-nos-en”

àmbits · L'alcalde susannec incideix en quatre grans àrees d'actuació: situació econòmica, pla urbanístic, atenció social i disseny dels projectes del futur

Ha sol·licitat un crèdit de quatre milions d'euros “per afrontar els pagaments pendents més urgents”

Joan Campolier torna al panorama polític “amb moltes ganes i com si mai no hagués marxat”. Un dels enfants terribles de CiU defensa la col·laboració entre municipis per afrontar la crisi i valora la feina per crear teixit social del municipi com el llegat més important del seu antecessor, Josep Monreal (CiU).
Ara, més que mai, als municipis turístics ens cal tenir un tractament econòmic diferenciat

Torna a ser alcalde amb majoria absoluta per CiU després de quatre anys allunyat per obligació de la política local. Home controvertit, governarà sense sou un municipi dels més endeutats de tot l'Estat i fent una crida a la participació ciutadana.

S'ha trobat un ajuntament en hores baixes.

Ja m'ho esperava. Ja me n'havia informat i en els últims tres mesos havíem pogut parlar-ne amb el meu antecessor, en Josep Monreal. La situació econòmica és la que és i hem de fer els possibles per sortir-nos-en.

Santa Susanna es troba en el rànquing de pobles de l'Estat més endeutats.

Sempre he dit que els criteris que s'apliquen per fer la llista no són els correctes. No es tracta de dividir el deute del municipi pel nombre d'habitants empadronats, perquè Santa Susanna, com a destinació turística, durant molts mesos l'any, té segones residències i visitants d'estiu. Per tant, no parlem de 3.400 habitants, sinó de més de 20.000. I donem servei a tots aquests 20.000!

Quin deute ha d'eixugar el municipi?

7.800.000 euros pendents sobretot d'inversions que no s'han pagat, factures...

I què es pot fer amb un deute com aquest?

Buscar solucions, que és el que he fet des de l'11 de juny. Trucar a moltes portes, cercar ajudes i intentar generar recursos. No té més misteri, però és molt i molt complicat. Encara que sóc optimista i les empreses a qui devem diners estan entenent que s'han de renegociar els pagaments.

Quines han estat les primeres mesures?

Negociar un crèdit de quatre milions d'euros per garantir-nos la tranquil·litat i no haver de córrer. El Departament de Finances de la Generalitat ha avalat l'operació.

Ha estat un ferm defensor de la necessitat que els municipis turístics rebin més ajudes. Ara, més que mai?

Ara en tenim molta més necessitat, però és obvi que si hem d'afrontar serveis per a poblacions estacionals que multipliquen per sis en nombre els nostres ciutadans, ens cal un tractament econòmic diferenciat.

Quins seran els eixos de la seva política?

Ens mourem en quatre grans àmbits: superar la mala situació econòmica, posar les bases per dissenyar un nou pla urbanístic que ha de ser una peça clau per al nostre futur, mantenir i fomentar l'atenció social a tots els col·lectius i, finalment, preparar els projectes perquè quan torni la bonança ens trobi preparats.

Un govern que no cobra un sou és un govern viable?

Ho ha de ser, tal com està la situació i si volem mantenir la plantilla del consistori. Tots els membres del govern conserven la seva feina i dediquen el temps personal a tirar endavant les seves àrees. Per això hem creat la figura del col·laborador, que els dóna un cop de mà i confiem que la gent també ens ajudi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona