Política

Entre salut i política

“El triomf del PP a Espanyano és una bona notícia per a Catalunya i l'única alternativa és CiU”

Conxita Tarruella és una “rodamón” de la política, però sempre dins del mateix partit: Unió Democràtica. Des d'aquesta formació i amb la total confiança de Josep Antoni Duran i Lleida, ha dedicat mitja vida a la infermeria i la salut i, l'altra meitat, a la cosa pública a l'Ajuntament de Lleida, al Parlament, en una direcció general d'atenció a la infància de la Generalitat, i des de 2008 al Congrés de Diputats al grup parlamentari de CiU, entre altres càrrecs.

Ara hi vol tornar i Duran tenia clar que Tarruella era la seva candidata. De fet, aquests comicis són els únics en què UDC tria cap de llista. A la resta mana Convergència.

L'objectiu és tornar a tenir un segon diputat, que seria l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i assolir tres senadors. És a dir, recuperar la representativitat que CiU ja havia tingut el 2000.

Conxita Tarruella, de 62 anys, casada i amb dos fills, ha combinat aquesta llarga trajectòria política amb la seva dedicació, per vocació i interès personal, en el suport a les persones amb discapacitats físiques i amb una especial atenció als afectats d'esclerosi múltiple. S'hi ha implicat perquè a casa seva ho ha viscut de primera mà i aquesta situació la va empènyer a fundar entitats i federacions d'associacions, a impulsar centres de dia i especialitzats i a buscar ajuts i solucions a l'administració per a les persones que tenen aquesta malaltia.

Aquesta altra trajectòria l'ha convertit en una experimentada política en el camp de la salut i l'assistència social, camps en els quals ha estat la ponent portaveu en les institucions en què ha tingut càrrecs. Pel fet de ser Lleida i per una estranya tradició que encara es manté, també ha estat protagonista del debat polític en l'àmbit agrari.

Tot i això, també està implicada amb Lleida, tot i haver nascut a Benavent de Segrià. I és una de les veteranes de l'Aplec del Caragol amb la colla Lleidatans.

Ara espera mantenir l'embranzida de CiU a Catalunya i a Lleida per assolir objectius i mantenint el discurs de CiU: “L'única alternativa per defensar Catalunya i els seus interessos a Madrid és CiU. El triomf del PP a Espanya no és una bona notícia per a Catalunya”, afirmava en la presentació de la candidatura.

Infraestructures, el corredor del Mediterrani, que aquest corredor passi per Lleida i la negociació de la nova política agrària comuna a la UE, així com el suport a pagesos i ramaders catalans són els eixos que defensarà Tarruella.

El perfil Conxita Tarruella i Tomàs La cap de llista de CiU, de 62 anys, vol la revàlida després del Parlament i la Paeria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.