Política

BEGONYA MONTALBAN

DIPUTADA DE CIU PER GIRONA

“És hora de consensos i de reclamacions”

“No podem continuar així. Tot i la situació econòmica, i els punts de vista diferents en alguns temes, ara tots hem d'anar junts”

Begonya Montalban, diputada de CiU per Girona al Parlament, ho té clar: consens en dos grans temes, els quals considera vitals: el primer, aconseguir finalment un gran acord per defensar els interessos de les comarques gironines a Madrid, i el segon, i ja en clau de país, deixar-se de picabaralles i defensar un nou finançament per a Catalunya.

Moltes sintonies i punts coincidents, però també grans desacords. S'ha d'apostar per un pacte a la gironina i plantar-se al km 0 de Madrid?
Sí. Aquest pacte gironí o a la gironina és ara mateix molt necessari. Ha arribat el moment de fer força per reclamar el que ens pertoca i que l'Estat, finalment, deixi de discriminar les comarques gironines i posar fi, principalment, a aquest dèficit en infraestructures de què som víctimes any rere any i que és molt visible a l'N-II. Seria la situació òptima.
Veray (PP) diu que, d'intencions, moltes, però, de calés, pocs.
Sí, és clar. La situació econòmica marca i molt, en sóc conscient. Però hi ha una cosa que és evident: el greuge comparatiu de què som objecte. En això, tots hi hem d'estar d'acord. Per tant, ara és hora de fer reclamacions conjuntes. Vist el que aportem des de les comarques gironines, és clar que hi ha d'haver un millor retorn. No hem d'oblidar que som una porta a la resta d'Europa. Territorialment tenim molta importància. No podem continuar així. Tot i la situació econòmica i els punts de vista diferents en alguns temes, ara tots hem d'anar junts. Ara és hora de consensos i de reclamacions.
Si parlem de greuges, CiU no s'ha cansat de repetir que el tripartit no va estar a l'altura en inversions per a Girona. Què en pensa?
Només ens hem de remetre a les dades dels pressupostos del govern anterior. És una realitat que hi va haver una desatenció cap a les comarques gironines. En aquests darrers pressupostos, ja amb govern de CiU, el tema s'ha reconduït i la inversió a Girona ha millorat. És cert, també, que hi ha molts pagaments en diferit, però té més en compte el territori i s'han incorporat inversions reals. Si concretem una mica més, per exemple, a la meva comarca, el Baix Empordà, ens considerem molt ben tractats.
I, amb el PP, com van les coses al Parlament?
Pel que fa a les relacions amb el PP, són ara mateix les mateixes que tenim amb la resta de grups. No tenim majories i hem de bastir aliances per governar el país i necessitem prendre decisions. Sí que és cert que hem apostat per la geometria variable, però precisament per tot això que dic. Una altra cosa és que es vulgui fer veure una altra cosa.
Ha arribat l'hora del pacte fiscal?
Espero que s'hi arribi al ple del juliol amb un gran consens. I, parafrasejant el senyor Navarro, que va dir que el concert econòmic del País Basc era un accident de la història, doncs jo vull aquest accident per al meu país!
Estat propi. Maldecaps entre CDC i UDC?
No, no és cap problema, ara. Compartim un projecte comú fa molts i molts anys. És cert que s'especula sobre una esquerda pel tema de la visió del país. Segurament algú té interès a fer-ho veure. En un futur? No ho sé. Ara mateix no té cap sentit plantejar un pla B. Estem d'acord i treballem junts, i el pacte fiscal n'és un bon exemple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la seva denúncia es basa només en informacions periodístiques

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona