Política

El president Fabra posa el País Valencià com a exemple autonòmic

El govern atorga 15 distincions i medalles a personatges del món de la cultura, la ciència, les arts i l'esport

L'acte institucional viscut aquest matí al saló de Corts de la Generalitat Valenciana, ha concedit 15 medalles i guardons a les persones que el govern valencià ha considerat destacar i subratllar en aquesta edició de la Diada Nacional del País Valencià.

El president Fabra, que ha desenvolupat tot el discurs en valencià en aquesta ocasió, ha destacat les biografies de tots els guardonats i amés, ha dit que en aquesta data “es manifesta l'orgull de pertinença a un lloc on la història no va passar de llarg, sinó que va assentar les bases que van forjar el seu futur”.

El Molt Honorable president, ha fet menció en el seu discurs de cloenda de l'acte, els 30 anys d'autogovern sota el paraigua de la Constitució de l978 i ha posat d'exemple el model valencià com a mostra de la diversitat territorial de l'estat i ha reafirmat la lleialtat d'aquest territori i ha defensat la unitat i la plena vigència de la Constitució.

Fabra ha dit que “no és temps de tensar les cordes de la convivència política, sinó de generar confiança en l'exterior i, especialment, entre els nostres socis europeus”. Per al president, “no es pot tirar per terra més de 30 anys viscuts en convivència pels espanyols, en què hem disfrutat de les majors cotes de llibertat i sensibilitat autonòmica”.

Per contra, el president Fabra ha exigit reforçat el model autonòmic, l'eliminació de duplicitats administratives i un finançament més just que el que s'hi té en l'actualitat perquè, tal i com ha afegit “la societat ens exigeix governar amb major realisme, sentit comú i responsabilitat”.

Davant el conjunt de forces polítiques i convidats a l'acte, Fabra ha assegurat que els esforços del seu govern van dirigits cap a l'ocupació, la reactivació econòmica i la garantia de les polítiques socials.

Distincions institucionals

Redacció

Alta Distinció de la Generalitat

Agustín Escardino (Gran Creu de l' Orde de Jaume I el Conqueridor)

Unitat Militar d'Emergències (Placa de l'Orde de Jaume I el Conqueridor)

Distinció de la Generalitat

Pare Vicente Berenguer

Pilar Mateo

Associacions de Familiars de malalts d'Alzheimer de Castelló, València i Alacant

Distinció de la Generalitat al Mèrit Científic

Rafael Carmena

Vicente Guillem Porta

Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural

Pepe Sancho

Banda Primitiva de Llíria

Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí

Premi de les Lletres

Antonio Porpetta

Medalla d'Oro al Mèrit Esportiu

Víctor Cabedo

Maurice Eckard, José Luis Giera y José Antonio Marí

José Antonio Redolat

Silvia Navarro y Vanessa Amorós



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.