Política

Roger Torrent s'estrena amb força i fa pujar un escó a ERC

Aconsegueix doblar els resultats de fa dos anys i arribar als nivells del 2006, tot i que el quart diputat es resisteix

El cap de llista republicà es felicita per ser segona força a Girona i al país

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va aconseguir ahir recuperar els nivells de vot històrics a Girona aconseguits els anys 2003 i 2006. La formació republicana va aconseguir més que doblar els resultats de fa dos anys, i va passar dels gairebé 27.000 vots (9'19%) als prop de 61.000 (17'7%). Aquest augment li va suposar augmentar un diputat i aconseguir-ne tres. És a dir, va recuperar un dels dos perduts en les últimes eleccions.

Roger Torrent, que s'estrenava com a cap de llista al Parlament, va parlar “d'èxit rotund, claríssim, de la gent d'ERC”. Va destacar que com al conjunt de Catalunya, a Girona, també han arribat a ser segona força: “Hem aconseguit molt bona nota als objectius fixats a l'inici de campanya” i es va felicitar pel relleu al si del partit fet després de la davallada electoral de fa dos anys: “Hem hagut de treballar molt i renovar cares”, va assegurar.

El diputat electe va comparèixer a les onze de la nit, quan es va gairebé confirmar que el quart diputat no s'aconseguiria. Va estar acompanyat de Sergi Sabrià i Pere Bosch, que també han aconseguit ser escollits, i es va comprometre a centrar els esforços de tots tres al Parlament a “treballar per a la independència del país”.

També va comparèixer anit Josep Maria Rufí, president regional d'ERC a Girona, que va justificar l'èxit electoral a l'estructura territorial de la formació. “Estic molt content de la recuperació d'Esquerra, som una eina al servei de la llibertat nacional del país”, va assegurar. Tot i tenir més vots que el 2006 no van aconseguir el quart diputat d'aleshores. Tot i que hi van quedar molt a prop. És per això que Rufi va anunciar que no hi renunciaran i esperaran el resultat del vot estranger. Els resultats electorals es van viure a la seu d'ERC –i a la pizzeria de sota on es van estar alimentant militants i simpatitzants– amb crits d'independència. I és que els resultats d'ahir van superar els del 2006 (52.799) i es van acostar els del 2003 (66.989),

Augment a casa

A Sarrià de Ter, localitat d'on Torrent és alcalde, va guanyar CiU. Però ERC s'hi va acostar molt –els van separar només 116 vots– i van protagonitzar un augment important: va triplicar el nombre de vots aconseguits fa dos anys. Torrent va remarcar el fet que la seva formació havia guanyat al barri de La Rasa, amb un alt índex d'immigració espanyola.

LA FRASE

Recuperem els nivells de 2006, estem extremadament contents i satisfets
Roger Torrent
Cap de llista d'ERC per girona i diputat electe

LA XIFRA

3
Diputats
són els que ha aconseguit ERC en aquestes eleccions, un més que en les últimes de fa dos anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.