Política

Fernández Vara aposta per trencar amb el PSC si es desmarca del PSOE en la votació sobre el dret a decidir

El líder socialista extremeny afirma que “el PSOE sense PSC té un problema” però sense la “E d'Espanya té un gran problema”

Rubalcaba treu ferro a la discrepància i subratlla que tots dos partits comparteixen el ‘no' a la independència

El grup socialista no sancionarà els diputats catalans que aquesta tarda trenquin la disciplina de vot

El líder dels socialistes extremenys, Guillermo Fernández Vara, ha apostat per trencar amb el PSC si els socialistes catalans es desmarquen del PSOE en la votació d'aquestdimarts al Congrés dels Diputats.

Durant un esmorzar informatiu del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, organitzat per Europa Press, Vara ha lamentat l'anunci per part dels socialistes catalans de donar suport a la proposta de resolució del debat de política general que han presentat CiU i ICV a favor de promoure una consulta i el dret a decidir.

“Si això succeeix, ha estat bonic mentre ha durat”, ha dit Vara. En aquest sentit, ha insistit sobre les conseqüències que aquesta ruptura del vot tindrà en les relacions amb el PSOE i ha afegit que cal plantejar la situació “amb tota claredat” perquè “no pot ser”.

“El PSOE sense el PSC té un problema, el PSOE sense la E d'Espanya té un gran problema”, ha sentenciat Fernández Vara. Pel líder dels socialistes extremenys, “és una cosa que hem de tenir clara”. “I si no ho tenim clar, és que no hem entès res”, ha sentenciat.

El secretari general del PSOE d'Extremadura també ha mostrat el seu malestar per les declaracions que va fer la setmana passada el primer secretari del PSC, Pere Navarro, en què demanava l'abdicació del rei, i ha lamentat que aquestes manifestacions puguin produir-se “sense que ho conegui el PSOE”.

Rubalcaba treu importància a la decisió del PSC

El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba ha tret ferro a la possible desmarcada dels diputats socialistes catalans i ha subratllat que l'important és que tots dos partits comparteixen el ‘no' a la independència de Catalunya.

A més, ha assenyalat que, tot i no compartir la decisió del PSC, aquesta és “coherent” amb la seva postura. “Votarà el que ha votat a Catalunya i el que ha defensat davant els ciutadans catalans”, ha apuntat.

Rubalcaba ha insistit que si alguna vegada s'arriba a fer una consulta a Catalunya, el PSOE i el PSC farien campanya pel ‘no' a la independència.

El líder dels socialistes espanyols no ha avançat si la direcció del grup socialista sancionarà els diputats catalans que trenquin la disciplina de vot i tampoc ha volgut pronunciar-se sobre el que farà l'exministra de Defensa.

Aquesta qüestió l'ha aclarida la portaveu del grup socialista, Soraya Rodríguez, que en una atenció als mitjans als passadissos del Congrés ha confirmat que s'ha descartat sancionar els diputats del PSC que aquesta tarda trenquin la disciplina de vot.

La portaveu socialista ha explicat que es tracta d'una “decisió política” en el marc de la revisió de relacions entre els dos partits que ha anunciat aquest matí el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Rodríguez, que ha afirmat desconèixer què votarà Carme Chacón, s'ha mostrat convençuda que aquesta revisió de relacions no desembocarà en una “ruptura”.

De la seva banda, el secretari general dels socialistes madrilenys, Tomás Gómez, ha afirmat que seria un “fracàs” tant del PSOE com del PSC si els socialistes catalans voten a favor de la moció de CIU i ICV. Tot i així, a diferència de Fernández Vara, si s'acaba confirmant el vot a favor del PSC ha apostat per la continuïtat de la relació entre socialistes espanyols i catalans.

“Caldria fer un esforç important per mantenir els 35 anys de treball conjunt que han estat bons per a Espanya i per a Catalunya”, ha apuntat. El socialista madrileny ha mostrat la seva esperança perquè les dues parts “facin tots els esforços possibles” perquè PSOE i PSC no votin diferent al Congrés per primera vegada en 35 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.