Política

Navarro lamenta la posició de Chacón però no li accepta la renúncia a l'escó

L'exministra es desmarca del PSC al Congrés i s'abstindrà o votarà en contra del dret a decidir

El primer secretari del PSC nega el risc de ruptura PSC-PSOE perquè “ningú vol que es trenquin les relacions”

El líder socialista remarca que lamenta la decisió de Chacón de la mateixa manera que va lamentar el desmarcatge dels cinc diputats del PSC al Parlament

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha lamentat que l'exministra Carme Chacón es desmarqui del seu partit i rebutgi aquest dimarts juntament al PSOE la proposta de resolució al Congrés sobre la consulta d'autodeterminació. Ara bé, malgrat tot, no li demanarà que deixi el seu escó, que aquest mateix dimarts l'exministra ha posat a la seva disposició. “Ha de ser ella la que valori si realment pot compartir el que la majoria del partit decideix en els seus òrgans de direcció. És una decisió que ha de prendre ella, evidentment”, ha sentenciat en al·lusió a si ha de lliurar l'acta de diputada.

Navarro ha argumentat que no comparteix la decisió de la també excandidata a liderar el PSOE, perquè el PSC va decidir donar suport a la proposta de resolució que ha originat la polèmica per la “unanimitat” de la Comissió executiva del partit. Així, el líder socialista ha recalcat que lamenta la decisió de Chacón de la mateixa manera que en el seu moment va lamentar el desmarcatge que van protagonitzar cinc diputats del PSC al Parlament, que van trencar la disciplina de vot i no van votar la declaració de sobirania de CiU, ERC i ICV-EUiA per evitar rebutjar-la.

Navarro ha defensat que es va oposar a la declaració i ara avala la proposta de resolució al Congrés per “coherència”, ja que el seu partit rebutja la independència però és partidari de fer una consulta legal, vinculant i acordada amb l'Estat. En aquest sentit, ha conclòs que el “preu a pagar” per mantenir a cada moment aquesta coherència serà que aquest dimarts PSC i PSOE es mostrin dividits en la votació sobre la consulta.

El primer secretari del PSC ha negat que existeixi risc de ruptura entre el seu partit i el PSOE: “Ningú vol que es trenquin les relacions. Ha estat un gran encert la unificació de tots els partits socialistes a Catalunya”, ha sentenciat.

Ha destacat que amb el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, està d'acord en “gairebé tot” i, especialment, que els dos partits socialistes han d'apostar per mantenir el diàleg a cada moment malgrat que sorgeixin discrepàncies.

Per la seva part, l'exministra de Defensa i cap de llista del PSC al Congrés, Carme Chacón, ha assegurat aquest dimarts a la tarda en una conversa amb periodistes que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, l'ha ratificada i no ha acceptat que deixi l'escó de diputada a la cambra baixa. Preguntada sobre si la decisió de no donar suporta a les propostes de resolució sobre el dret a decidir, Chacón ha assegurat que no té res a veure amb la seva carrera política dins del PSOE.

“És insignificant Carme Chacón ara mateix”, ha assegurat l'exministra, tot afegint que l'important és el “present” i el “futur” de “milions de catalans i espanyols que volen seguir junts”. “Crec fermament en la suma de Catalunya i la resta d'Espanya per una Europa diferent, i per un projecte social i un projecte socialista”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona