Política

Sánchez-Camacho denuncia “intencionalitat política” en la difusió de la seva conversa a La Camarga

Evita valorar el contingut de l'enregistrament i descarta que afecti la seva carrer política

Els advocats de la líder popular estudien accions legals per la difusió de l'àudio

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha denunciat aquest dijous que hi ha una “intencionalitat clara” en la difusió a través de les xarxes socials de la conversa que va mantenir amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez. L'àudio es va enregistrar de manera “il·legal” al restaurant La Camarga de Barcelona per l'agència de detectius Método 3 i el jutge va prohibir de manera cautelar la seva difusió pública a petició de la política popular quan va començar el procés.

En una roda de premsa al Parlament, la líder del PP ha rebutjat comentar el contingut de l'enregistrament i ha apuntat que “res no es produeix de forma espontània”. I és que al seu parer, hi podria haver una “intencionalitat política” per part “d'alguns” en la difusió de la conversa, tot i que no ha assenyalat ningú en concret. Això sí, ha advertit que aquests “alguns” no aconseguiran el seu propòsits.

Sánchez-Camacho ha recordat que hi ha mesures cautelars vigents que prohibeixen la publicació d'aquesta conversa privada i ha deixat clar que ja ha posat el tema en mans dels seus advocats, que estudien totes les accions legals que es poden emprendre.

De fet, s'ha mostrat convençuda que la justícia li dóna la raó en aquest assumpte i ha deixat clar que ella només reclama que es garanteixin els seus drets constitucionals a la privacitat i que es respecti la resolució judicial que establia la prohibició de difondre la conversa.

La dirigent popular ha descartat presentar la seva dimissió i ha negat que la difusió de la conversa afecti la seva carrera política. Al contrari, ha considerat que aquesta situació la referma en la seva tasca professional de defensa de la garantia dels drets constitucionals. “Tots tenen converses privades i les han tingut” i “això no té res a veure amb la tasca professional”, ha afegit.

Rajoy no pot acceptar una “il·legalitat”

D'altra banda, Sánchez-Camacho ha considerat que la carta que el president de la Generalitat, Artur Mas, vol enviar al seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, per formalitzar la petició de la consulta, és una estratègia equivocada. En aquest sentit, ha demanat a líder de CiU que, si vol convocar una consulta legal, impulsi una revisió del reglament dels referèndums des del Congrés dels Diputats. La popular ha recordat que CiU té grup propi al Parlament espanyol. Al seu parer, l'actitud de Mas respon al seguidisme que fa als republicans. “Lamento que Mas hagi caigut en el parany d'ERC i no utilitzi els mecanismes legals que havien caracteritzar a la seva formació, i la seva manera d'actuar sigui més pròpia del radicalisme d'ERC que no pas de les ja oblidades moderació i centralitat de CiU”, ha declarat.

Amb més, ha volgut deixat clar que el president espanyol no pot concedir el que li demana l'executiu català perquè “és il·legal, inconstitucional i impossible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.