Política

La fiscalia vol continuar en el cas de Sánchez-Camacho

El fiscal general de l'Estat aprova que els dos fiscals designats mantinguin l'acusació pública en l'espionatge a la líder del PP, malgrat el seu acord amb Método 3

Apel·len a l'“interès general”

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, va donar ahir llum verd perquè els dos fiscals designats per la fiscalia de Barcelona per investigar l'espionatge denunciat per la líder del PP català mantinguin la seva acusació pública al jutjat d'instrucció 14 de Barcelona, en el qual va recaure el cas.

Torres-Dulce considera “ajustat a dret” l'informe elaborat pels fiscals anticorrupció, Emilio Sánchez Ulled i Fernando Bermejo, per continuar l'acusació en aquest cas, malgrat que fa dues setmanes Alícia Sánchez-Camacho va arribar a un acord amb l'agència de detectius Método 3 en què li perdonava, civilment i penalment, que hagués enregistrat la seva conversa amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, mentre dinava al restaurant La Camarga, el 7 de juliol del 2010. Aquesta resolució no agradarà a una part del Partit Popular, que ha volgut enterrar aquest afer, segons fonts properes al cas.

La tesi dels dos fiscals –compartida pel fiscal superior de Catalunya en funcions, Martín Rodríguez Sol– és que el cas de La Camarga –que, per ara, té un únic delicte de revelació de secrets– és d'“interès general” perquè Sánchez-Camacho és, a més de diputada al Parlament, senadora, i per tant membre d'una institució de l'Estat. A més, aquest interès general s'amplia, segons els fiscals, al contingut del qual parlen les dues dones. Per exemple, el suposat delicte fiscal que Victoria Álvarez atribueix al fill gran de l'expresident de la Generalitat és ara investigat per un jutge de l'Audiencia Nacional, a Madrid, després que aquesta fos convidada per la policia espanyola a denunciar-lo. També poden ser d'interès general els detalls del cas Pretòria, que explica Sánchez-Camacho, i la suposada no-detenció final, en aquest cas, de Jordi Pujol Ferrusola, segons indica la líder popular a l'altra comensal.

Una gravació més llarga

L'original de la conversa, enregistrada suposadament de manera il·legal i que corre per tot Barcelona, és més llarga i conté més informació d'interès general, segons fonts judicials. Avui els dos fiscals presentaran l'informe amb els arguments jurídics perquè la investigació continuï tirant endavant, decisió que haurà de prendre el jutjat d'instrucció 14, a càrrec de la magistrada Elisabeth Castelló, del jutjat 33, perquè la seva titular està de baixa.

La investigació està força avançada. La policia ja ha tancat l'informe sobre l'espionatge a la líder del PP, en què podria indicar qui va encarregar la gravació. S'ha especulat amb el socialista José Zaragoza i amb l'entorn de Sánchez-Camacho. La líder popular, en l'acord privat, va perdonar a qui la va enregistrar, però no pas a qui ho va encarregar, segons assenyalen els investigadors.

LA DATA

19.06.13
Acord
entre Sánchez-Camacho i Francisco Marco, director de Método 3, al qual perdona a canvi de 80.000 euros.

LA XIFRA

4
anys de presó
és la pena màxima per als autors del delicte de revelació de secrets, l'únic que hi ha en el cas del PP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.