Política

Cançó, rock i reivindicació nacional en el concert del 3-A

El col·lectiu La Natació Catalana i una representació dels represaliats per Garzón el 1992 portaran en cercavila l'estelada que presidirà el festival

El festival Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat, que es farà dissabte a la Devesa de Girona, s'iniciarà, de fet, amb una cercavila que portarà des de la plaça de Catalunya de Girona, on oneja la senyera, fins al recinte del concert una estelada gegant, de 4,20 x 2,60 metres. Membres del col·lectiu La Natació Catalana per la Independència, que s'ha donat a conèixer i està aprofitant el mundial de natació que es fa a Barcelona per fer pedagogia del país i dels seus símbols, i que contribueix a fer arribar al món la reivindicació de sobirania de Catalunya, seran els encarregats de portar l'estelada. Els ajudaran, braç a braç, militants independentistes amb molts d'anys de lluita que van ser represaliats el 1992 pel jutge Garzón en una operació contra l'independentisme català, fet que va provocar l'organització, el 1992, poc abans dels Jocs Olímpics de Barcelona, del primer concert Catalunya vol viure en llibertat impulsat per aquest diari. Aquest col·lectiu està format per gent que va ser detinguda i torturada, i que va tenir la recompensa moral de guanyar el seu cas, mai investigat a l'Estat espanyol, al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg.

La cercavila sortirà puntualment a les cinc de la tarda, amenitzada pel grup Fal·lera Gironina, els Capgrossos de Santa Eugènia, els Gegants de Sarrià, els Gegants de Solsona i els Xirois de Santa Eugènia. La cercavila arribarà per la Rambla i l'Argenteria al pont de Sant Agustí, i, creuant la plaça de la Independència i Ramon Folch, arribarà fins la Devesa, on serà rebuda per la Xaranga Damm-er. L'estelada, que rebrà l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, s'hissarà al recinte mentre el Cor Maragall interpretarà El cant de la senyera.

Rock fins a les dues

El festival, que comença amb una ballada de sardanes i continua amb actuacions infantils, no s'oblida de la cançó ni del rock. La Porta dels Somnis, Andreu Rifé, Le Croupier, Pere Tàpias i Mali Vanili actuaran abans de l'entrada en escena, a les 23.50 h, de Glaucs, 9Son, Lax'n'Busto i Deskarats, que, amb les seves actuacions, clouran el concert a les dues de la matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.