Política

Biar rep el president Fabra amb protestes i xiulits

Una trentena de persones es concentrà al municipi de l'Alcoià per protestar contra les polítiques del PP al País Valencià malgrat la presència policial i el poc marge per convocar la protesta

  • Alguns dels manifestants a la plaça d ela Constitució de Biar. EL PUNT AVUI.

El passat dijous 10 d'octubre, el president de la Generalitat, Alberto Fabra va visitar el municipi de Biar en el que va significar la primera visita d'un president de la Generalitat a aquesta població.

La visita, de caràcter oficial, no es va anunciar fins a dimarts 8, a través del web de l'ajuntament, tot tenint en compte que el dia nou era festiu al País Valencià. Fins i tot, el regidor d'Esquerra Unida manifestava la seua incredulitat, ja que a un dia de la visita del president, no se li havia notificat res.

Tot i això, cap a les cinc de la vesprada va aplegar el vehicle oficial a la plaça de l'ajuntament, on va estar rebut per les autoritats locals i alguns alcaldes de poblacions veïnes d'una banda i d'altra per un grup d'unes trenta persones que es van acostat per xiular i protestar per les polítiques que han dut al País Valencià a un estat de trencament econòmic i social, amb alguns dels casos de corrupció més sonats de l'Estat i un accelerat deteriorament dels serveis públics.

Tot i la forta presència d'agents de la Policia Nacional espanyola, la Policia de la Generalitat, la Guàrdia Civil, la Policia Local i no haver pogut organitzar-se de forma coordinada per la precipitació i ocultisme en l'anunci de la visita oficial, els assistents a la protesta van deixar clar que el president de la Generalitat no era ben rebut al poble.

Pel que se sap, la visita va constar en signar el llibre d'honor al saló del plens de l'ajuntament i marxar, és per això que, la ciutadania ha lamentat que “el president de la Generalitat no haja vingut a anunciar que el Centre de Salut del poble torna a donar el servei habitual, amb les urgències obertes 24 h. com s'havia fet fins que les retallades acabaren amb aquest dret”, o a certificar que “els 60.000 euros que se li deuen a l'institut, van a començar a tornar-se, o altres necessitats que afecten a la vida quotidiana del veïnat”.

El nivell de l'escridassada fou tal que les portes dels balcons del saló de plens foren tancades per no escoltar les protestes, mentre Alberto Fabra i l'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, procedien a la realització de l'acte institucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona